Η αστυνομία διέλυσε συγκέντρωση για την “επέτειο” Γρηγορόπουλου στην πλατεία της Καλαμάτας – Προσαγωγή τουλάχιστον 3 ατόμων (φωτογραφίες)

Η αστυνομία διέλυσε συγκέντρωση για την “επέτειο” Γρηγορόπουλου στην πλατεία της Καλαμάτας –  Προσαγωγή τουλάχιστον 3 ατόμων (φωτογραφίες)

Ένταση, σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί, όταν διαδηλωτές βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας για να τιμήσουν την “επέτειο” της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, πριν 12 χρόνια στην Αθήνα. 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν  “παρατεταγμένες” από νωρίς το πρωί της Κυριακής στο σημείο, απέτρεψαν τους διαδηλωτές με αποτέλεσμα να σημειωθεί  μεγάλη ένταση και επίσης προχώρησαν σε τουλάχιστον 3 προσαγωγές, διαλύοντας την όποια προσπάθεια για συγκέντρωση. 

Να αναφέρουμε, υπήρχε διαδικτυακό κάλεσμα για συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία σήμερα το πρωί. 

Στο σημείο εξακολουθεί και  βρίσκεται μια διμοιρία ΜΑΤ , περιπολικά της Άμεσης Δράσης, καθώς και άνδρες της ΟΠΚΕ με σκοπό να αποτρέψουν κάθε διαδήλωση και συνάθροιση κόσμου. 

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας είναι σε ισχύ σήμερα, απαγόρευση όλων των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων στο σύνολο της Επικράτειας (άρθρο 11του Συντάγματος και ν. 4703/2020, Α΄131), στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα (4) ή περισσότερα άτομα.