Καλαμάτα: Click away… 2.500 δόσεων κοκαΐνης από 37χρονη μέσω ΚΤΕΛ!

Καλαμάτα: Click away… 2.500 δόσεων κοκαΐνης από 37χρονη μέσω ΚΤΕΛ!

Ποσότητα που θα έδινε περίπου 2.500 ενέσιμες δόσεις κοκαΐνης (ή περίπου 1.200 εισπνεόμενες) κατάσχεσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Καλαμάτας, σε μια στοχευμένη επιχείρηση, που στέφθηκε με επιτυχία, το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης συνέλαβαν μια 37χρονη, η οποία παρέλαβε από την αποθήκη του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας ασυνόδευτο δέμα που είχε φτάσει με λεωφορείο από την Αθήνα.

Τα στελέχη της Δίωξης βρήκαν μέσα στο πακέτο δύο «βράχους» κοκαΐνης, σημαντικής καθαρότητας σύμφωνα με εμπειρία αξιωματικών, συνολικού βάρους 202,5 γραμμαρίων.

Σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η 37χρονη δεν έχει απασχολήσει άλλη φορά την Αστυνομία.

Με το λεωφορείο
Από πληροφορίες που συγκέντρωναν οι αστυνομικοί όλο αυτό το διάστημα είχαν διαπιστώσει ότι σημαντική ποσότητα κοκαΐνης θα έφτανε στην Καλαμάτα από Αθήνα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ.

Το Σάββατο έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τους χώρους του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας και διαπίστωσαν ότι η 37χρονη προσέγγισε τρεις φορές, προφανώς για να τους ελέγξει. Άλλοτε με αυτοκίνητο και άλλοτε με μηχανάκι.

Περίπου στις 8.00 το βράδυ πήγε για τρίτη φορά και κατευθύνθηκε στην αποθήκη του ΚΤΕΛ, απ’ όπου παράλαβε το ασυνόδευτο πακέτο που είχε έρθει στο όνομά της. Όταν παρέλαβε το δέμα, την προσέγγισαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και την προσήγαγαν.

Όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν το δέμα που είχε παραλάβει από το ΚΤΕΛ, βρέθηκαν μπροστά στη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που έχει εντοπισθεί και κατασχεθεί στη Μεσσηνία μετά το 2004.

Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης
Το πακέτο περιείχε δύο ποσότητες κοκαΐνης σε μορφή «βράχου», συνολικού βάρους 202,5 γραμμαρίων. Η εν λόγω ποσότητα, σύμφωνα με έμπειρους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, θα έδινε περίπου 2.500 ενέσιμες δόσεις ναρκωτικής ουσίας ή 1.200 εισπνεόμενες, ενώ το κέρδος που θα αποκόμιζε ο «πωλητής» από τη λιανική πώληση θα μπορούσε να αγγίξει ακόμα και τα 25.000 ευρώ!

Ακολούθησε η σύλληψη της 37χρονης και η έρευνα στο σπίτι της σε περιοχή στα Ακοβίτικα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ζυγαριά ακριβείας και ένας αναδιπλούμενος σουγιάς με υπολείμματα κοκαΐνης.

Στην κατοχή της βρέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, ενώ κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο και η δίκυκλη μοτοσικλέτα που μετακινούνταν ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η 37χρονη οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, απ’ όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα στον ανακριτή.

Πάντως, η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να διαπιστώσει όλες τις προεκτάσεις που έχει αυτή η σημαντική υπόθεση.

Της Βίκυς Βετουλάκη