Καλαμάτα: Κοινωνικές δομές ανταποκρίθηκαν για οικογένεια με τρία παιδιά που έχει ανάγκη

Καλαμάτα: Κοινωνικές δομές ανταποκρίθηκαν για οικογένεια με τρία παιδιά που έχει ανάγκη

Είναι κάτι τέτοιες ιστορίες που σε κάνουν να ελπίζεις ότι η συμπόνια για το συνάνθρωπο που πάσχει δεν έχει εκλείψει. Κι όπως γράφαμε σε πρόσφατο ρεπορτάζ για τις δομές που βοηθούν, αν κοιτάξουμε γύρω, στο περιβάλλον μας, στη γειτονιά μας, θα δούμε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, αλλά ποτέ δε θα το πουν.

Σε τέτοια ανάγκη βρέθηκε ξαφνικά και ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων με τρία παιδιά στην περιοχή των Γιαννιτσανίκων.

Άμεση ανταπόκριση
Όπως μας ενημέρωσαν άνθρωποι που έχουν ενδιαφερθεί για την οικογένεια, ήταν σημαντική έκπληξη για αυτούς η άμεση ανταπόκριση από τη Διεύθυνση Πρόνοιας, το Δήμο Καλαμάτας και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, όταν ενημερώθηκαν σχετικά.

Όπως μας είπαν, η γυναίκα εργαζόταν, ενώ και ο άντρας έκανε μεροκάματα. Έχουν, δε, τρία παιδιά, με το μικρότερο να είναι μόλις 3 μηνών. Κατάφερναν, ωστόσο, να τα βγάζουν πέρα. Όμως, τον τελευταίο μήνα ένα αιφνίδιο πρόβλημα υγείας καθήλωσε τον άντρα στο κρεβάτι, με τη γυναίκα να πρέπει να φροντίσει και αυτόν και τα τρία παιδιά, με συνέπεια να μην μπορεί πλέον να εργασθεί.

Ζήτημα επιβίωσης
Ευτυχώς κάτοικοι της περιοχής αντιλήφθηκαν τα μεγάλα προβλήματα της οικογένειας, η οποία δεν είχε ούτε τα απαραίτητα για φαγητό. Εκτός του ότι συνέδραμαν οι ίδιοι, ενημέρωσαν τη Διεύθυνση Πρόνοιας, η οποία επισκέφθηκε την οικογένεια, ενώ έχει ξεκινήσει διαδικασίες για να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προκειμένου να λάβει τα επιδόματα ή και τη σύνταξη που δικαιούται ο σύζυγος. Ακολούθως ενημερώθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Σαράντος Μαρινάκης, ενώ οι υπηρεσίες φρόντισαν να δίνονται πράγματα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Επίσης, ενημερώθηκε ο Ερυθρός Σταυρός, ενώ άνθρωποι του παραρτήματος της Καλαμάτας έσπευσαν να βρεθούν δίπλα στην οικογένεια και να βοηθήσουν.

Και επειδή η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ δύσκολη για πολλούς συνανθρώπους μας, όποιος αντιλαμβάνεται οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, καλό θα είναι να κινητοποιούνται και να ενημερώνουν τις αρμόδιες δομές ή το Δήμο.

Της Βίκυς Βετουλάκη