Κατέληξαν δύο ηλικιωμένοι στην κλινική “covid-19” του Νοσοκομείου Καλαμάτας – 4 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία

Κατέληξαν δύο ηλικιωμένοι στην κλινική “covid-19” του Νοσοκομείου Καλαμάτας – 4 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία

6 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται, μια εξ αυτών διασωληνωμένη 

Δύο ηλικιωμένοι, οι οποίοι νοσηλεύονταν για μεγάλο χρονικό διάστημα, κατέληξαν χθες στην κλινική “Covid-19” του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Και τα δύο περιστατικά είχαν βαριά υποκείμενα νοσήματα. 

Την ίδια στιγμή για τέταρτη ημέρα παραμένει “διασωληνωμένη” μια ηλικιωμένη γυναίκα στη ΜΕΘ για κορωνοϊό του νοσοκομείου, με την υγεία της να είναι ελαφρώς βελτιωμένη. Επίσης, στην κλινική “covid-19” παραμένουν για νοσηλεία ακόμα 5 ασθενείς. 

“Drive through” εξέταση αύριο στο λιμάνι της Καλαμάτας

Χθες, κατά την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ανακοινώθηκαν στη Μεσσηνία 4 νέα κρούσματα. Σε ελέγχους, δε, που πραγματοποίησαν κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ με τη συνεργασία του Κ.Υ. Καλαμάτας, διεξήχθησαν συνολικά 176 “rapid test”, τα οποία ήταν όλα αρνητικά. 

Όσοι πολίτες επιθυμούν, πάντως, θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν αύριο Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου, έξω από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας, όπου θα πραγματοποιηθεί εξέταση γρήγορης ανίχνευσης για Covid 19 μέσα από το αυτοκίνητο (Drive Through) από τις 9.00 π.μ. έως και τις 3.00 μ.μ. Όσο περισσότεροι πολίτες εξεταστούν τόσο «ασφαλέστερη» θα είναι και η εικόνα της πανδημίας στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, τονίζουν οι ειδικοί. 

Επίσης, την προσεχή Δευτέρα 21/12 κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα κάνουν ελέγχους με “rapid test” (ταχείας ανίχνευσης) στον προαύλιο χώρο των Επειγόντων του Νοσοκομείου Καλαμάτας, από τις 9.00 π.μ. έως και τις 3.00 μ.μ., ενώ την Τετάρτη 23/12 θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι με τεστ ταχείας ανίχνευσης στο Δημαρχείο Μεσσήνης και πάλι από τις 9.00 π.μ. έως και τις 3.00 μ.μ.

Η ανησυχητική πορεία της πανδημίας σe όλη τη χώρα, πάντως, συνεχίζεται, με 1.155 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα να καταγράφονται χθες. Επίσης, 78 συμπολίτες μας κατέληξαν και 542 δίνουν διασωληνωμένοι τη δική τους μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.