Λύπη και συγκίνηση για το χαμό του Πέτρου Κατσιλιέρη

Λύπη και συγκίνηση για το χαμό του Πέτρου Κατσιλιέρη

Την τελευταία του πνοή άφησε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου νοσηλευόταν,  αργά το βράδυ της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου,  ο πρώην Βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κατσιλιέρης. Ο

Πέτρος Κατσιλιέρης γεννήθηκε το 1947 στη Μικρομάνη της Καλαμάτας και σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 1982 ξεκίνησε την πολιτική του πορεία από την τοπική αυτοδιοίκηση ως δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας (με την παράταξη του τότε δημάρχου Σταύρου Μπένου), διετέλεσε αντιδήμαρχος ενώ άσκησε και καθήκοντα δημάρχου. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Μεσσηνίας στις εκλογές του 1989 με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και επανεξελέγη στις εκλογές του 1993, του 1996, του 2000 και του 2004.

Εδώ και αρκετά χρόνια ο Πέτρος Κατσιλιέρης έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο, είχε αποσυρθεί από την πολιτική σκηνή και η είδηση του θανάτου του σκορπά θλίψη σε όλη τη Μεσσηνία, την οποία ο εκλιπών υπηρέτησε, ως μία από τις χαρακτηριστικότερες και πιο επιδραστικές πολιτικές μορφές της, για τρεις και πλέον δεκαετίες.

Πολιτικές – κοινωνικές δραστηριότητες:

– Μέλος του Δ.Σ. των Δημοκρατικών Μεσσήνιων Φοιτητών από το 1966 έως την 21η Απριλίου 1967.

– Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας (Σεπτέμβρης του 1974).

– Πρώτος δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας το 1982, το 1986 και το 1990. Διετέλεσε πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου (1983-84) και αντιδήμαρχος (1985-89).

– Υποψήφιος Βουλευτής στη λίστα του ΠΑΣΟΚ το 1985.

– Βουλευτής Μεσσηνίας με το ΠΑΣΟΚ, στις εκλογές Ιουνίου και Νοεμβρίου 1989 καθώς και στις εκλογές 1993, 1996, 2000 και 2004.

– Ιδρυτικό μέλος του Ομίλου «Γιώργος Γεννηματάς» (Οκτώβρης του 1995).

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα:

– Υπήρξε μέλος στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ (2004-2007) και στο Συντονιστικό της όργανο.

– Διετέλεσε μέλος των Διαρκών Κοινοβουλευτικών Επιτροπών: Μορφωτικών Υποθέσεων, Αποτίμησης Τεχνολογίας, Παραγωγής και Εμπορίου και Οικονομικών.

– Υπήρξε Γραμματέας του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Μορφωτικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ(1995 – 1998).

– Εισηγήθηκε, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, τα νομοσχέδια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, του φυσικού αερίου, της ΠΟΤΑ Μεσσηνίας.

Συλλυπητήρια
Αποχαιρετούμε σήμερα με οδύνη τον Πέτρο Κατσιλιέρη, τον σύντροφο, τον επιστήμονα, τον άνθρωπο, τον φίλο. Πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την παράταξη και τη δημοκρατία, με πίστη, με ήθος, με ανιδιοτέλεια, με συνέπεια. Από νεαρός φοιτητής με τη συμμετοχή του στο σύλλογο δημοκρατικών φοιτητών, ως ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία, μέσα από την αυτοδιοίκηση ως αντιδήμαρχος της Καλαμάτας. Μέσα και από τη Βουλή ως βουλευτής του νομού, που τον τίμησε με εμπιστοσύνη και αγάπη επί πολλές τετραετίες. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά

Ο Πέτρος Κατσιλιέρης υπηρέτησε με αφοσίωση, ήθος και συνέπεια τον τόπο και την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μεσσηνία, τόσο από θέσεις ευθύνης στην τοπική αυτοδιοίκηση, όσο και κατά τη μακρά πορεία του ως βουλευτής, καθώς εξελέγη στις εκλογές του 1989, του 1993, του 1996, του 2000 και του 2004. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου.
 Ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας

Αισθάνομαι κυριολεκτικά συγκλονισμένος και συντετριμμένος από την απώλεια του φίλου και συναγωνιστή μου Πέτρου Κατσιλιέρη. Η είδηση του θανάτου του με κατέκλυσε με θλίψη και οδύνη, που δεν εκφράζεται με λόγια. Είχα την τιμή και την τύχη επί σειρά δεκαετιών να είμαι συναγωνιστής και φίλος με τον Πέτρο Κατσιλιέρη.

Με τον Πέτρο δώσαμε πολλές μάχες για την Δημοκρατική Παράταξη, και το ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία. Μάχες εντός και εκτός Βουλής για τα ιδανικά και τις αξίες μας, για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του τόπου μας, για να αλλάξουμε τη χώρα. Συνδεθήκαμε ανθρώπινα και πολιτικά σε κρίσιμες, αλλά και όμορφες και δημιουργικές στιγμές.

Ο Πέτρος Κατσιλιέρης ήταν ξεχωριστός ως άνθρωπος, ως φίλος, ως επιστήμονας, ως Αντιδήμαρχος Καλαμάτας, ως συνάδελφος βουλευτής. Ήταν ξεχωριστός για το ήθος του, την ακεραιότητά του, την ανιδιοτέλεια του και την προσφορά του. Γι’ αυτό βρεθήκαμε κοντά και γίναμε πραγματικοί φίλοι.

Δυστυχώς τον χτύπησε η επάρατη νόσος,  με την οποία πάλεψε σκληρά και έδωσε για πολλά χρόνια παλικαρίσια μάχη. Σήμερα δυστυχώς δεν είναι πια μαζί μας. Μας έφυγε. Σήμερα η Μεσσηνία, η πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου μας είναι πιο φτωχή. Μαζί του ξεριζώθηκε ένα κομμάτι της ψυχής μου.

Πέτρο αντίο! Καλό ταξίδι φίλε μου! Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Μεσσηνιακής γης που θα σε σκεπάσει. Θα είσαι πάντα στη καρδιά και την ψυχή μου! Τα συλλυπητήρια, η αγάπη και οι ευχές όλων μας ας γίνουν βάλσαμο και ας δώσουν κουράγιο και δύναμη στους αγαπημένους σου.
Γιάννης Γιαννακόπουλος, πρώην  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Mε θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του επί χρόνια Βουλευτή Μεσσηνίας Πέτρου Κατσιλιέρη που πάνω απ΄ όλα ήταν για μένα ένας αγαπημένος, ξεχωριστός οικογενειακός και προσωπικός φίλος.

Ο Πέτρος Κατσιλιέρης ήταν πάντα ένας μαχητής, ένας Πολιτικός που ξεχώρισε για την προσφορά του ειδικά στην περιοχή μας ως δραστήριος πολίτης και εκπαιδευτικός, ως Αντιδήμαρχος δίπλα στον Σταύρο Μπένο και ως Βουλευτής. Ήταν πάντα ένας άνθρωπος που απέπνεε σοβαρότητα, ήθος, αγάπη για τον τόπο μας και την Προοδευτική Παράταξη. Ξεχώρισε για την πολύμορφη προσφορά του τουλάχιστον τρεις δεκαετίες.

Δυστυχώς χτυπήθηκε από την επάρατο νόσο απέναντι στην οποία έδωσε πολύχρονη, σκληρή μάχη με πείσμα και καρτερικότητα. Αυτή την μάχη έχασε σήμερα, παραμονές του νέου έτους  δεν είναι πια ανάμεσά μας. Θα είναι όμως πάντα στην καρδιά και την σκέψη μου, θα τον θυμόμαστε όλοι και θα είναι μια μόνιμη και διαχρονική πηγή έμπνευσης.

Τα θερμά συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του. Δίπλα της θρηνούμε όλοι οι φίλοι, όλοι οι Μεσσήνιοι, όλοι όσοι τον γνωρίσαμε.
Νάντια Γιαννακοπούλου, Βουλευτής του  Κινήματος Αλλαγής

Ο Πέτρος Κατσιλιέρης με τους αγώνες του στο φοιτητικό κίνημα, τη θητεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την πολιτική παρουσία του ως βουλευτής Μεσσηνίας αποτέλεσε παράδειγμα δημιουργικότητας και πολιτικού πολιτισμού. Ταυτόχρονα, με την πολυετή παρουσία του στο χώρο της Εκπαίδευσης, αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τις νεότερες γενιές Καλαματιανών. Εκφράζω από καρδιάς τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.
Αλέξης Χαρίτσης , Βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ

Με θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα έναν αγωνιστή της Δημοκρατίας, έναν αγωνιστή της παράταξής μας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον Πέτρο Κατσιλιέρη. Τον χαρακτήριζε το πολιτικό ήθος, η πολιτική αξιοπρέπεια και η ανιδιοτέλεια συνάμα με τις αρετές του δασκάλου. Θα μείνει ως υπόδειγμα πολιτικού άνδρα στην ιστορία του τόπο μας. Πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την παράταξη και τη Δημοκρατία, με πίστη, ανιδιοτέλεια και συνέπεια. Από νεαρός φοιτητής με τη συμμετοχή του στο Σύλλογο Δημοκρατικών Φοιτητών, ως ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία, μέσα από την Αυτοδιοίκηση  ως Αντιδήμαρχος της Καλαμάτας, μέχρι την εκλογή του ως βουλευτής Μεσσηνίας από τις εκλογές του 1989 έως του 2004. Η Ν.Ε του Κινήματος Μεσσηνίας εκφράζει στην οικογένειά του θερμά συλλυπητήρια. Η πλούσια παρακαταθήκη που αφήνει ο Πέτρος θα αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους μας.
Καλό ταξίδι σύντροφε Πέτρο!
Ν.Ε Μεσσηνίας Κινήματος Αλλαγής

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του φίλου και συνάδελφου Πέτρου Κατσιλιέρη. Ο Πέτρος και στην τάξη με τους μαθητές του και στην αυτοδιοίκηση και στη βουλή, άφησε θετικό αποτύπωμα με το  ήθος, την αξιοπρέπεια και την αγωνιστικότητά του. Πιστός στις αρχές και τις ιδέες του προσέφερε σημαντικό έργο με ανιδιοτέλεια και στην πόλη της Καλαμάτας και στη Μεσσηνία και σε όλο τον ελληνικό λαό. Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους φίλους και στους συντρόφους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της καλαματιανής γης που θα τον σκεπάσει.
Καλό σου ταξίδι φίλε και συνάδελφε Πέτρο.
Θανάσης Πετράκος, Μαθηματικός, Πρώην βουλευτής, Περιφερειακός Σύμβουλος

Έφυγε από κοντά μας μια εμβληματική φυσιογνωμία της Μεσσηνίας, ο π. Βουλευτής Πέτρος Κατσιλιέρης. Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας. Εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Μεσσηνίας στις εκλογές του 1989 με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ καθώς και στις εκλογές 1993, 1996, 2000 και  2004.

Πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας το 1982, 1986 & 1990. Διατέλεσε Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου (1983-1984), Αντιδήμαρχος (1985 – 1989) και άσκησε και καθήκοντα Δημάρχου.  Αποχαιρετούμε ένα διαχρονικό αγωνιστή της Δημοκρατίας που με το ήθος, το φιλότιμο, την αξιοπρέπεια, την ανιδιοτέλεια και την εργατικότητα συμπύκνωνε όλες αυτές τις αρετές που μαζί με την επιστημοσύνη αλλά και την αξιοσύνη ενός υποδειγματικού οικογενειάρχη συνθέτουν το προφίλ του πολιτικού Άνδρα πρότυπο. Η παρακαταθήκη του πλούσια και συνάμα ανεξίτηλη, το κενό που αφήνει δυσαναπλήρωτο. Θα αποτελεί πάντα το φωτεινό παράδειγμα για τους νεότερους. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στους οικείους του.
Γιάννης Πάζιος
Πρώην Γραμματέας Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας

Το  Δημοτικό  Συμβούλιο  Καλαμάτας, αφού συνήλθε εκτάκτως στις 30 Δεκεμβρίου 2020, ύστερα από την απώλεια του
ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΤΣΙΛΙΕΡΗ
πρώην Βουλευτή Μεσσηνίας, Δημοτικού Συμβούλου, Αντιδημάρχου και Προέδρου Δ.Σ. Καλαμάτας

Ψηφίζει  ομόφωνα

Τη δωρεάν διάθεση τάφου κατά τον Κανονισμό του οικείου Κοιμητηρίου

Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Να καταθέσει στεφάνι στη σορό του.

Να παραστεί αντιπροσωπεία στην εξόδιο ακολουθία.

Να δοθεί το όνομά του σε κεντρική οδό της Καλαμάτας.

Να τιμήσει με τον πιο πρόσφορο τρόπο τη μνήμη του εκλιπόντος αλλά και την προσφορά του στο Δήμο Καλαμάτας.

Αιωνία του η μνήμη.
Ψήφισμα του Δ.Σ.Καλαμάτας  για την εκδημία του Πέτρου Κατσιλιέρη

Συλλυπητήρια Δημάρχου για την εκδημία του Πέτρου Κατσιλιέρη

Για την εκδημία του συμπατριώτη μας Πέτρου Κατσιλιέρη, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος εξέφρασε τη θλίψη του και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια. Σε δήλωσή του αναφέρει:
«Σε ηλικία 73 ετών απεβίωσε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου νοσηλευόταν, ο επί σειρά ετών Βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κατσιλιέρης. Καταγόμενος από την Μικρομάνη, ο μαθηματικός Πέτρος Κατσιλιέρης, υπηρέτησε μέσα από θέσεις ευθύνης τη Μεσσηνία και την αγαπημένη του Καλαμάτα. Εξελέγη μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας το 1982, ενώ διατέλεσε ως Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Αναπληρωτής Δημάρχου. Για πρώτη φορά εξελέγη Βουλευτής το 1989.
Έχοντας αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στον εκπαιδευτικό τομέα, υπήρξε άνθρωπος βαθιά Δημοκράτης. Πορεύτηκε με ευγένεια, ήθος και ανιδιοτέλεια, αποτελώντας για τους νεότερους παράδειγμα πολιτικού. Υπήρξε δε μπροστάρης σε διεκδικήσεις που στόχο είχαν την ανάπτυξη της περιοχή μας και τη διασφάλιση των συμφερόντων του τόπου μας.
Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους οικείους του.
Αιωνία η μνήμη του».
Θανάσης Βασιλόπουλος
Δήμαρχος Καλαμάτας


Η απώλεια του πρώην  Βουλευτή Πέτρου Κατσιλιέρη γέμισε θλίψη ολόκληρη την Μεσσηνία. Ακέραιος, εργατικός, αξιοπρεπής και ανιδιοτελής. Η παρουσία του έχει σφραγίσει τόσο τον Δήμο Καλαμάτας, την Μεσσηνία όσο και τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ανήκε στην γενιά των μεγάλων που ήρθαν για να δώσουν και όχι για να πάρουν. Αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό και βαριά παρακαταθήκη. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στους οικείους του.
Γιώργος Κατσούλης, Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Κινήματος  Αλλαγής

Γνώρισα τον Πέτρο το καλοκαίρι του 1989 στο Κοπανάκι.

Στους ίσκιους των δέντρων, στο καφενείο του Σταθμού.

Διατηρήσαμε ζωντανή επικοινωνία, κάναμε στενή παρέα, γίναμε φίλοι.

Η Μεσσηνία και η Αθήνα ήταν οι τόποι μας.

Άνθρωπος ανοιχτός, γελαστός, ζωντανός, φιλομαθής.

Με σεβασμό στο ανθρώπινο πνεύμα και τη διαφορετική άποψη.

Καλός συζητητής, βαθιά ανθρώπινος, με υψηλή αίσθηση του χιούμορ.

Φύσει αισιόδοξος, πάντα έβλεπε μισογεμάτο το ποτήρι.

Σπουδαίος εκπαιδευτικός. Μαθηματικός και φροντιστής.

Με αγάπη για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος Καλαμάτας, σε μια περίοδο που η πόλη ήταν αυτοδιοικητικό πρότυπο.

Βουλευτής Μεσσηνίας, για πολλά χρόνια. Έζησε την εποχή των μεγάλων πολιτικών μεγεθών, σεβόταν τους πολιτικούς του αντιπάλους, προσέφερε στο νομό. 

Είχε υψηλή την αίσθηση του δημοσίου καθήκοντος. “Στην πολιτική κάνουμε πάντα καλό”, έλεγε.

Άνοιξαν, με τον Παύλο το μικρό φοιτητικό τους διαμέρισμα της οδού Ελπίδος, στην πλατεία Βικτωρίας, όταν τα σπίτια έκλεινε ο φόβος.

Φιλοξένησαν και προσέφεραν κάλυψη σε διωκόμενους από τη δικτατορία ανθρώπους.

Αγωνιστής. Έδωσε πολύχρονη μάχη με το μελάνωμα, που δεν τον κατέβαλε. Ρούφαγε τη ζωή μέχρι την τελευταία στιγμή.

Έζησε με αρχές και αξιοπρέπεια.

Έφυγε ήρεμα, έχοντας δίπλα του τη Γωγώ, το Γιάννη, τη Δέσποινα, τον Παύλο, την Αλέκα. Συνομιλώντας μαζί τους μέχρι το τέλος.

Αποτελεί, πλέον, μέρος και της τοπικής  ιστορίας της περιοχής της Δ.Ε. Αετού.

Τον αποχαιρετώ με μερικές φωτογραφίες, από το προσωπικό μου αρχείο και την ιδιαίτερη πατρίδα μου, με τους ανθρώπους της οποίας είχε αναπτύξει στενούς ανθρώπινους δεσμούς, καθώς ο Πέτρος δεν υπήρξε περιχαρακωμένος.

Οι φωτογραφίες αναφέρονται σε παρουσίες του Πέτρου στο Παζάρι του Κοπανακίου, στο Ολοκαύτωμα του Αετού, στην αφή της Ολυμπιακής φλόγας στο Κοπανάκι το 2004, στην περιφορά της εικόνας του Τιμίου Προδρόμου από τον εορτάζοντα ιερό ναό Κάτω Κοπανακίου, στην επίσκεψη του υπουργού Τάσου Γιαννίτση και του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου Αντώνη Ματσίγκου στο δημαρχείο Αετού, σε τοποθέτησή του στην παρουσίαση του ΟΠΑΑΧ ΝΕΔΑΣ, σε αποκριάτικη εκδήλωση της ομάδας του Διαγόρα, στο αγαπημένο του ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας, που χορεύει.

Ενδεικτικές της ζωντανής και συνεχούς παρουσίας του.
Καλό ταξίδι, Πέτρο!
Καλό ταξίδι, φίλε!
Δημήτρης Α. Δριμής

«Μια  άσχημη χρονιά ψυχορραγεί και μας φέρνει ακόμα μια άσχημη είδηση, το χαμό ενός παλιού και αγαπημένου φίλου, του Πέτρου. Οι αναμνήσεις γυρίζουν πίσω, δε θα ξεχάσω ποτέ φίλε, την ευγένειά σου, το χιούμορ σου, την καλοσύνη σου, το αιώνιο χαμόγελό σου όταν μιλούσες. Πολιτικοποιημένος από μικρό παιδί, αθλητής του στίβου, δραστηριοποιημένος στη φοιτητική ένωση Μεσσηνίων φοιτητών, εξαιρετικός μαθηματικός και δάσκαλος, δημοτικός σύμβουλος για χρόνια και άλλα τόσα και πιο πολλά βουλευτής στο ΠΑΣΟΚ. Εγώ όμως θυμάμαι τις παρέες  στις μουσικές βραδιές , τα γλέντια, τα όμορφα της νιότης. Παντρεύτηκες την κολλητή μου και έκανες δυο εξαίρετα παιδιά. Στην πορεία χαθήκαμε, τέλειωσαν οι όμορφες βραδιές με την κιθάρα και τα τραγούδια, μεγαλώσαμε, μας απορρόφησαν τα προβλήματα, όταν όμως σε συναντούσα στο αναψυκτήριο του Πάρκου, σε θαύμαζα γιατί πάντα μας χάριζες το αιώνιο χαμόγελό σου, ενώ ήξερα πως σε ταλαιπωρούσε η αρρώστια. Φεύγεις για το μεγάλο ταξίδι και μαζί παίρνεις και ένα μεγάλο κομμάτι της νιότης μας. Καλό σου ταξίδι αγαπημένε φίλε! Πονάω μαζί με τους δικούς σου, γιατί ήσουν αγαπημένος σε όλους. Κουράγιο στην οικογένειά σου, γιατί ήσουν ο στυλοβάτης τους.          

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου, στον Παύλο και σε όλους τους φίλους σου, και είχες πάρα πολλούς που σε αγάπησαν και σε πίστεψαν, γιατί πράγματι το άξιζες!».
 Λέττα Πετρουλάκη

Το Δ.Σ. του Παραρτήματος της ΕΜΕ Μεσσηνίας, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του διακεκριμένου μέλους  της Πέτρου Κατσιλιέρη και εκφράζει τα συλλυπητήριά του    στους  φίλους  και συγγενείς   του αξέχαστου πολύ καλού μας συναδέλφου.
Το Δ.Σ. του Παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας  Μεσσηνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας πληροφορήθηκε τη θλιβερή είδηση της απώλειας του ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΤΣΙΛΙΕΡΗ ο οποίος μέσω της ενασχόλησής του με τα κοινά του τόπου, εκπροσώπησε το Νομό μας με την ιδιότητα του Βουλευτή Μεσσηνίας, αλλά και συνέβαλε τα μέγιστα στην πόλη της Καλαμάτας όντας Αντιδήμαρχος για αρκετά χρόνια.

Υπηρέτησε με αφοσίωση, αγωνιστικότητα και ήθος τη Μεσσηνία. Δραστήριος στην τοπική κοινωνία, αγαπητός και προσιτός σε όλους, υπήρξε σημαντικός συνοδοιπόρος στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας στα κρίσιμα αναπτυξιακά θέματα της περιοχής μας.

Τον αποχαιρετούμε με συγκίνηση, αναγνωρίζοντας ότι η προσφορά του δεν πρόκειται να λησμονηθεί.

Τιμώντας τη μνήμη του, η Διοικητική Επιτροπή, η οποία  συνήλθε σήμερα (χθες) σε έκτακτη συνεδρίαση,

Αποφάσισε:

1.      Να εκφράσει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

2.     Αντί στεφάνου να προσφερθεί δωρεά ύψους 100 ευρώ στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας, Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης Καλαμάτας.

3.     Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Τύπο.

Καλαμάτα 30/12/2020

Βαγγέλης Ξυγκώρος                                                                           

Πρόεδρος                                                                                          

Παύλος Γκραίκης

Γεν. Γραμματέας