Με επιτυχία η διεξήχθη η εθελοντική αιμοδοσία από τα καταστήματα «COSMOS» στην Καλαμάτα

Με επιτυχία η διεξήχθη η εθελοντική αιμοδοσία  από τα καταστήματα «COSMOS» στην Καλαμάτα

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη χθες από το πρωί μέχρι το βράδυ η εθελοντική διαδικασία στα καταστήματα «COSMOS» της οικογένειας Βλαχονικολού στην Καλαμάτα. Τη διαδικασία, μάλιστα, παρακολούθησε δια ζώσης και ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, Παναγιώτης Κατσίβελας.

Ο κ. Κατσίβελας τόνισε ότι η αιμοδοσία είναι ένα δώρο ζωής και ό,τι καλύτερο μπορούμε να συνεισφέρουμε τις ημέρες των Χριστουγέννων στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Πρόσθεσε, δε, ότι τα αποθέματα αίματος στη χώρα έχουν μειωθεί σημαντικά εξαιτίας της ανασφάλειας που επικρατεί, ιδιαίτερα μετά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, ενώ εξήρε πρωτοβουλίες σαν αυτή της οικογένειας Βλαχονικολού και των καταστημάτων «COSMOS».

Στην εθελοντική αιμοδοσία παρευρέθη και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε «πράξη αγάπης» την αιμοδοσία, ενώ τόνισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας πάντα θα είναι συμπαραστάτης σε προσπάθειες όπως αυτή της οικογένειας Βλαχονικολού.

Για να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας είχε σημαντική συμβολή και στη χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία το παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας. Η πρόεδρός του Δήμητρα Ψαρούλη έδωσε συγχαρητήρια γι’ αυτή την πρωτοβουλία και τόνισε ότι οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού πάντα θα είναι συμπαραστάτες σε πρωτοβουλίες, όπως αυτή, που επίκεντρο έχουν την προσφορά στο συνάνθρωπο.

Τέλος, από την πλευρά του ο Κώστας Βλαχονικολός, ιδιοκτήτης των καταστημάτων “COSMOS”, σημείωσε ότι η έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία διοργανώθηκε ύστερα από κάλεσμα του νοσοκομείου και τόνισε ότι η προσφορά αίματος είναι η πιο σημαντική πράξη αγάπης, η ανώτερη εκδήλωση σεβασμού στο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, το σπουδαιότερο δώρο που μπορεί να προσφερθεί. Πρόσθεσε, δε, ότι τα καταστήματα COSMOS Καλαμάτας έχουν καθιερώσει τις εθελοντικές αιμοδοσίες στο κατάστημα της κεντρικής πλατείας, ενώ ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία τους στην αιμοδοσία τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και το δήμαρχο Καλαμάτας.

Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας