Μειώνονται τα κρούσματα αλλά παραμένει «ενεργός» ο κορωνοϊός στη Μεσσηνία

Μειώνονται τα κρούσματα αλλά παραμένει «ενεργός» ο κορωνοϊός στη Μεσσηνία

14 νέα το τελευταίο τριήμερο και 17 ασθενείς στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, που παίρνει «ανάσα» και ετοιμάζεται για το 3ο κύμα της πανδημίας

Με τον αριθμό των νεκρών να ξεπερνά τους 3.000 το Σαββατοκύριακο, η χώρα μας συνεχίζει να «σφυροκοπείται» από το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού. Παρά τις 30 και πλέον μέρες της δεύτερης «καραντίνας», τα κρούσματα μειώθηκαν μεν, 1.256 χθες, αλλά οι διασωληνωμένοι συμπολίτες μας στις ΜΕΘ των νοσοκομείων είναι 600, με τη Βόρεια Ελλάδα να υποφέρει τα μάλα.

Η κατάσταση στην περιοχή μας είναι ελαφρώς βελτιωμένη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο ο εφησυχασμός είναι «εχθρός», καθώς ο κορωνοϊός παραμένει ενεργός στην περιοχή. Το τελευταίο τριήμερο επιβεβαιώθηκαν συνολικά 14 νέα κρούσματα. Την ίδια στιγμή η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας είναι καλύτερη, καθώς στην «Κλινική Covid-19» νοσηλεύονται 17 ασθενείς. Από την Παρασκευή πήραν εξιτήριο περισσότεροι από 5 ασθενείς, ενώ εκφράζεται αισιοδοξία ότι σύντομα κι άλλοι θα λάβουν εξιτήριο. 

Το νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής μας μπορεί να παίρνει μικρή «ανάσα» (υπενθυμίζουμε έφτασε να νοσηλεύει ακόμα και 33 ασθενείς), ωστόσο δεν επαναπαύεται και οργανώνεται για να αντιμετωπίσει ένα πολύ πιθανό 3ο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας, το οποίο οι ειδικοί το αναμένουν τον Ιανουάριο. 

Του Κώστα Γαζούλη