Π. Νίκας: «Κρίσιμο ζήτημα η επαρκής ταχύτητα του διαδικτύου»

Π. Νίκας: «Κρίσιμο ζήτημα  η επαρκής ταχύτητα του διαδικτύου»

Τις εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες του ίντερνετ εκτός των αστικών κέντρων της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχολίασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

«Η επάρκεια ταχύτητας στο διαδίκτυο σε κάθε περιοχή της Περιφέρειας είναι κρίσιμο στοιχείο έτσι κι αλλιώς, ενώ ένας επιπλέον λόγος που η ανάγκη για γρήγορο ίντερνετ γίνεται απολύτως απαραίτητη είναι η πανδημία της covid-19, καθώς λόγω των μέτρων υπάρχει πλέον πολύς κόσμος που εργάζεται με τηλε-εργασία από το σπίτι του” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι σε πολλές περιοχές της Περιφέρειας υπάρχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται πλέον διαδικτυακά, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί και σε υπηκόους χωρών της Ευρώπης που επιλέγουν να κατοικούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και να εργάζονται διαδικτυακά.

Αφορμή για τις πιο πάνω δηλώσεις του Π. Νίκα έδωσε έγγραφο προς τον ΟΤΕ -που κοινοποιήθηκε προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου- και αφορά στις απελπιστικά αργές ταχύτητες του διαδικτύου στην περιοχή του Εξοχικού, χωριού στο Δήμο Τριφυλίας.

Το εν λόγω έγγραφο υπογράφουν συνολικά 104 άτομα, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, η πρόεδρος της Κοινότητας Εξοχικού Κωνσταντίνα Καναβού και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατσιμπαλαίων του Εξοχικού Τριφυλίας, Νίκος Ρένεσης.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στο εν λόγω έγγραφο, «οι υπηρεσίες ίντερνετ για τουλάχιστον 15 χρόνια εξακολουθούν να είναι χαμηλής ταχύτητας έως μηδενικές, έχουν βλάβες λόγω καιρικών φαινομένων, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα πληρωμής, έπρεπε να είναι πολύ πιο προσιτό στην ταχύτητα των 24Mbps που είναι το μέγιστο διαθέσιμο στην περιοχή”.

Τονίζεται, δε, στο ίδιο έγγραφο, πως «η Κοινότητα έχει επιχειρήσεις, ιδιώτες με παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα, δάσκαλους που διδάσκουν τώρα μαθήματα μέσω webex», κι ακόμα ότι «διαμένουν στο χωριό φοιτητές και μαθητές σχολείων». Επίσης, ότι “το χωριό έχει μεγάλη επισκεψιμότητα (ιδιοκτήτες παραθεριστικών οικιών), τόσο τα Σαββατοκύριακα όσο και κατά τις περιόδους των εορτών και τους καλοκαιρινούς μήνες και σε πολλούς από τους επισκέπτες είναι απαραίτητο το ίντερνετ για την επικοινωνία με τις επιχειρήσεις – εργασίες τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό».