Πειθαρχημένοι στα μέτρα οι Μεσσήνιοι τις ημέρες των Χριστουγέννων

Πειθαρχημένοι στα μέτρα οι Μεσσήνιοι τις ημέρες των Χριστουγέννων

Πειθάρχησαν στα μέτρα που εφαρμόσθηκαν για τις ημέρες των Χριστουγέννων οι Μεσσήνιοι και αυτό φάνηκε από τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, oι οποίες δεν ξεπέρασαν τις συνηθισμένες. Το επόμενο τεστ θα είναι τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς.

Οι παραβάσεις στη Μεσσηνία, παρά τους αυξημένους ελέγχους, ήταν αριθμητικά οι «συνηθισμένες» που βεβαιώνονται σε καθημερινή βάση, σε αυτό το δεύτερο lockdown.

Τα πρόστιμα
Ειδικότερα, την παραμονή των Χριστουγέννων στη Μεσσηνία πραγματοποιήθηκαν  138 έλεγχοι και δεν βεβαιώθηκε καμία παράβαση για μη χρήση μάσκας, ενώ βεβαιώθηκαν 12 για παραβίαση του περιορισμού κίνησης. Σε επίπεδο περιφέρειας Πελοποννήσου, σε 1883 ελέγχους βεβαιώθηκαν 10 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και 69 για περιορισμό κίνησης.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα στη Μεσσηνία πραγματοποιήθηκαν 217 έλεγχοι και βεβαιώθηκε μία παράβαση για μη χρήση μάσκας και 7 για παραβίαση του περιορισμού κίνησης. Σε επίπεδο περιφέρειας, σε 1.548 ελέγχους, βεβαιώθηκαν 2 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και 36 για περιορισμό κίνησης.

Το Σάββατο, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, στη Μεσσηνία πραγματοποιήθηκαν  198 έλεγχοι και δεν βεβαιώθηκε καμία παράβαση για μη χρήση μάσκας, ενώ 5 αφορούσαν παραβίαση του περιορισμού κίνησης. Σε επίπεδο περιφέρειας Πελοποννήσου, σε 1.482 ελέγχους βεβαιώθηκαν 5 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και 50 για περιορισμό κίνησης.

Τέλος, την Κυριακή στη Μεσσηνία πραγματοποιήθηκαν 148 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και 13 για παραβίαση του περιορισμού κίνησης. Σε επίπεδο περιφέρειας, σε 1.131 ελέγχους βεβαιώθηκαν 7 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και 40 για περιορισμό κίνησης.

B.B.