Σημαντική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τη Χρυσή Αυγή

Σημαντική απόφαση του Περιφερειακού  Συμβουλίου Πελοποννήσου για τη Χρυσή Αυγή

«Έκθετος ο κ. Νίκας και η παράταξη της Ν.Δ.»

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου: Νέα Πελοπόννησος (Π. Τατούλης), Νέοι Δρόμοι (Γ. Δέδες) Λαϊκή Συσπείρωση (Ν. Γόντικας), Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου (Θ. Πετράκος) Πράσινη Πελοπόννησος (Δ. Λυμπεροπούλου) και Ανταρσία στο Μοριά – Συμπόρευση για την Ανατροπή (Π. Κάτσαρης), κάνοντας λόγο για σημαντική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ενάντια στη Χρυσή Αυγή και τους εκπροσώπους της.

Όπως σημειώνεται: «Σημαντική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ενάντια στη Χρυσή Αυγή και τους εκπροσώπους της. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου υιοθέτησε την ομόφωνη πρόταση όλων των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Έκθετος ο περιφερειάρχης κ. Νίκας και η παράταξη της Ν.Δ. στο ΠΕΣΥΠ. Δεν ψήφισαν την απόφαση, την οποία υπερψήφισαν όλες οι άλλες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Δεν ψήφισαν ακόμη και την πρόταση που ψηφίζει στην Κεντρική Μακεδονία η παράταξη της Ν.Δ., η παράταξη του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και προέδρου της ΕΝΠΕ κ. Τζιτζικώστα. Έκθετη είναι και η παράταξη του κ. Μπουντρούκα (ΚΙΝΑΛ), που φρόντισε να απουσιάζει κατά τη συζήτηση και λήψη απόφασης.

Η απόφαση είναι η εξής:

Α. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου εκφράζει την αντίθεσή του στη συνέχιση της συμμετοχής της παράταξης Ελληνική Αυγή στην Πελοπόννησο και όσων εκλέχθηκαν με αυτό το συνδυασμό στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ζητούν από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία για την αποπομπή ή αναστολή της παραπάνω περιφερειακής παράταξης και των μελών της από το Περιφερειακό Συμβούλιο, λόγω του γεγονότος ότι με δηλώσεις τους και άλλα στοιχεία προκύπτει ότι αποτελούν τον “αυτοδιοικητικό βραχίονα” του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, η οποία έχει κριθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ως εγκληματική οργάνωση και κορυφαία στελέχη της έχουν καταδικασθεί και έχουν εγκλεισθεί στις φυλακές για ποινικά κολάσιμες πράξεις.

Β. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου καταγγέλλει την αποστολή, στις 19/10/2020, εξώδικης δήλωσης-πρόσκλησης διαμαρτυρίας του Νικολάου Χρυσομάλλη, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Ελληνική Αυγή για την Κεντρική Μακεδονία”, κατά του Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ταυτόχρονα, δηλώνει τη συμπαράσταση και στήριξή του στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Κ.Μ.

Προφανής στόχος της ανωτέρω εξωδίκου δήλωσης, που απειλεί με ποινική δίωξη και άλλες νομικές συνέπειες, είναι να εκφοβίσει τον ίδιο τον πρόεδρο, αλλά και τις περιφερειακές παρατάξεις και τους περιφερειακούς συμβούλους που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στη συνέχεια της συμμετοχής όσων εκλέχθηκαν με το ψηφοδέλτιο της “Ελληνικής Αυγής” στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Επιτροπών».