3 νέα κρούσματα κορωνοϊού σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία

3 νέα κρούσματα κορωνοϊού  σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία

4  κρούσματα διαπιστώιηκαν σε χθεσινά “rapid test” των κλιμακίων του ΕΟΔΥ και του Κ.Υ. Καλαμάτας 

Βελτιωμένη ήταν η επιδημιολογική εικόνα στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τη χθεσινή επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Ύστερα από τα 24 κρούσματα του προηγούμενου διημέρου χθες ανακοινώθηκαν τρία νέα επιβεβαιωμένα στο νομό. Να υπενθυμίσουμε σ’ αυτό το σημείο ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα που ανακοινώνονται αντικατοπτρίζουν ουσιαστικά την επιδημιολογική εικόνα μερικών ημερών πριν. 

Πάντως, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, με τη συνεργασία του Κ.Υ. Καλαμάτας, συνέχισαν και χθες τη διενέργεια μαζικών rapid test σε όλη τη Μεσσηνία. Στα 400 περίπου που διεξήχθησαν σε όλο το νομό, βρέθηκαν τέσσερα θετικά. Τα τρία στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας ανάμεσα σε περίπου 100 που διεξήχθηκαν εκεί και ένα ανάμεσα σε 75 σε κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης. Επίσης, να αναφερθεί ότι διεξήχθησαν και 150 rapid test σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου και ήταν όλα αρνητικά. Τέλος, όσον αφορά στους μαζικούς ελέγχους, σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των 400 περίπου μοριακών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν προχθές σε Θουρία και Αρφαρά.

Ελαφρώς βελτιωμένη ήταν η χθεσινή εικόνα και στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας. Στην κλινική «covid19» νοσηλεύονται 18 ασθενείς, ενώ δύο ακόμα παραμένουν διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Καλύτερη ήταν χθες και η συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας, με 716 νέα κρούσματα να καταγράφονται, ενώ 18 συμπολίτες μας κατέληξαν από τις επιπλοκές της νόσου. Στις ΜΕΘ των νοσοκομείων παραμένουν διασωληνωμένοι 268 ασθενείς. 

234 εμβολιασμοί χθες

Συνεχίστηκε, τέλος, χωρίς προβλήματα ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων, καθώς και ενστόλων από δόσεις που “περισσεύουν”, στα εμβολιαστικά κέντρα της Μεσσηνίας. Συνολικά χθες έγιναν 234 εμβολιασμοί, φτάνοντας τους 2.680 από την αρχή της εφαρμογής του σχεδίου “Ελευθερία”. 

Του Κώστα Γαζούλη