3 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία – 1.355 εμβολιασμοί μέχρι χθες

3 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία – 1.355 εμβολιασμοί μέχρι χθες

Κλείνει για δύο εβδομάδες η Ε΄ τάξη του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας

Δύο εβδομάδες μετά το εκ νέου άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία, δημιουργώντας μικρή αναστάτωση στην τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αποφασίστηκε να ανασταλεί, από τη Δευτέρα 25/1 έως και την Παρασκευή 5/2, η λειτουργία της Ε΄ τάξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας. Εκπαιδευτικοί και μαθητές θα ακολουθήσουν πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, όπως προβλέπεται, αυτό το χρονικό διάστημα. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», κλειστό θα παραμείνει και τμήμα ιδιωτικού παιδικού σταθμού στην Καλαμάτα, για επίσης δύο εβδομάδες, και ήδη έχουν ειδοποιηθεί οι γονείς που έχουν παιδιά στο συγκεκριμένο.

Χθες, στη Μεσσηνία, ανακοινώθηκαν επίσημα από τον ΕΟΔΥ τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού. Την ίδια στιγμή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας νοσηλεύονται 12 ασθενείς στην κλινική «covid 19», καθώς και δύο ασθενείς διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ «Covid».

Η συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας παρουσίασε χθες μικρή αύξηση στα νέα κρούσματα, που έφτασαν τα 585, ενώ ακόμα 28 συμπολίτες μας κατέληξαν απ’ τις επιπλοκές που προκαλεί ο κορωνοϊός. Επίσης, 288 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

1.355 εμβολιασμοί στη Μεσσηνία μέχρι χθες – Ξεκινούν τη Δευτέρα σε γηροκομεία

Με «ανεβασμένη» ταχύτητα συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού. Χθες στη Μεσσηνία εμβολιάστηκαν σε Νοσοκομείο Καλαμάτας, Νοσοκομείο Κυπαρισσία και Κέντρο Υγείας Καλαμάτας (πρώην ΙΚΑ) 219 πολίτες. Συνολικά από τις 8/1 μέχρι και σήμερα στη Μεσσηνία έχουν εμβολιαστεί 1.355 υγειονομικοί, ένστολοι και πολίτες άνω των 85 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, την προσεχή Δευτέρα 25 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων στην Καλαμάτα, ενώ υπενθυμίζουμε ότι χθες το απόγευμα άνοιξε η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού και όσοι βρίσκονται στην ηλιακή ομάδα 80-84 ετών. 

Του Κώστα Γαζούλη