Αυξάνεται ραγδαία η πίεση στην κλινική “covid19” του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Αυξάνεται ραγδαία η πίεση στην κλινική “covid19” του Νοσοκομείου Καλαμάτας

12 νέα κρούσματα και χθες στο νομό – Διενεργήθηκαν πάνω από 600 τεστ


«3ο κύμα» της πανδημίας«προ των πυλών» της Μεσσηνίας!

Αντιμέτωπος με ένα «3ο κύμα» κορωνοϊού φαίνεται πως είναι ο Νομός Μεσσηνίας, καθώς η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες συνοδεύεται και από ραγδαία αύξηση των ασθενών που χρήζουν νοσηλείας στην κλινική «covid19» του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Κατά τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ επιβεβαιώθηκαν 12 νέα κρούσματα κορωνοϊού στο νομό, όπως και προχθές. Ο μ.ό. κρουσμάτων, δε, την τελευταία εβδομάδα έφτασε τα 5 την ημέρα. Ωστόσο, σημαντική είναι η αύξηση των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με το νέο ιό, που έφτασαν χθες τους 25. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία κατοικούν στη Μεσσηνία! 22 ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική «Covid19» και τρεις παραμένουν διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ανάλογη «πίεση» το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει να δεχθεί από τα μέσα Νοεμβρίου, όταν έφτασε στο σημείο να νοσηλεύει 34 ασθενείς, στην κορύφωση του δεύτερου κύματος. Εκτός των ασθενών που χρήζουν νοσηλείας, αρκετοί θετικοί επισκέπτονται το νοσηλευτικό ίδρυμα και λαμβάνουν αγωγή για να ξεπεράσουν τον ιό στην οικία τους. Από το ιατρονοσηλευτικό ίδρυμα συνιστούν τεράστια προσοχή, ειδικά στους ασθενείς που βρίσκονται εκτός νοσοκομείου, όπως και σε όλους τους πολίτες της Μεσσηνίας, καθώς φαίνεται πως το τελευταίο διάστημα υπάρχει και πάλι έντονη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Περισσότερα από 600 μαζικά «μοριακά» & «rapid» τεστ διεξήχθησαν χθες

Την ίδια στιγμή που η επιδημιολογική εικόνα της Μεσσηνίας επιβαρύνεται, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ με τη συνεργασία του Κ.Υ. Καλαμάτας συνεχίζουν τα μαζικά «τεστ» για τον καλύτερο έλεγχο της πανδημίας. Περισσότερα από 400 μοριακά «τεστ» τα αποτελέσματα των οποίων θα γίνουν γνωστά λογικά σήμερα το βράδυ, έγιναν στο Δημοτικό Σχολείο Θουρίας, στα Αρφαρά, καθώς και στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Παράλληλα, συνεχίστηκε και χθες η μεγάλη προσέλευση των πολιτών στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, όπου διεξήχθησαν 200 “rapid test”, εκ των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες, τρία ήταν θετικά. 

Να υπενθυμίσουμε ότι όποιος πολίτης επιθυμεί μπορεί να μεταβεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, για να εξεταστεί δωρεάν με «rapid test», καθημερινά από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή και τις ώρες 8.30 π.μ. – 3.30 μ.μ. Επίσης, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα συνεχίσουν τους μαζικούς ελέγχους και εκτός Καλαμάτας τις επόμενες μέρες.

Κλειστό ολόκληρο το Δημοτικό Σχολείο Θουρίας, καθώς και τα Νηπιαγωγεία Θουρίας – Σπερχογείας

Τρία ακόμα σχολεία στο Δήμο Καλαμάτας προστέθηκαν στα τμήματα που είχαν κλείσει τις προηγούμενες μέρες.

Με απόφαση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας κας Σιούτη αναστέλλεται προσωρινά:

1. Η λειτουργία του Δ.Σχ. Θουρίας μέχρι και 5/2/2021.

2. Η λειτουργία του Ν/Γ Θουρίας μέχρι και 5/2/2021.

3. Η λειτουργία του Ν/Γ Σπερχογείας μέχρι και 5/2/2021

στο πλαίσιο των προβλεπομένων μέτρων διαχείρισης επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές θα ακολουθήσουν πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης όπως προβλέπεται.

241 εμβολιασμοί χθες στο νομό

Στο πεδίο των εμβολιασμών, και με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στον «πόλεμο» που εξελίσσεται ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη βρετανική εταιρεία «AstraZeneca», η διαδικασία για τους άνω των 85 συνεχίζεται ομαλά. Στη Μεσσηνία χθες διεξήχθησαν 241 εμβολιασμοί, φτάνοντας συνολικά τον αριθμό 2.446. 

Του Κώστα Γαζούλη

Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας