Ανήλικοι Ρομά προσπάθησαν να κλέψουν αυτοκίνητο… εν κινήσει

Ανήλικοι Ρομά προσπάθησαν  να κλέψουν αυτοκίνητο… εν κινήσει

Τριάντα άτομα συνελήφθησαν στη Μεσσηνία για διάφορα αδικήματα, σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των εν λόγω επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι σε 871 άτομα, εκ των οποίων 654 ήταν Έλληνες και 217 αλλοδαποί, καθώς και σε 640 οχήματα.

Προσήχθησαν συνολικά 99 άτομα, από τα οποία 56 ήταν Έλληνες και 43 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 67 άτομα.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων βεβαιώθηκαν 178 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 16 παραβάσεις για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Συλλήψεις

Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 30 άτομα και αναλυτικά:
-Επτά άτομα για ναρκωτικά και ειδικότερα: Στην Καλαμάτα ένας 56χρονος διότι κατείχε 2 γραμμάρια χασίς. Στο Μελιγαλά ένας 32χρονος και ένας 33χρονος διότι κατείχαν ένα τσιγαριλίκι. Στον Άγιο Κωνσταντίνο συνελήφθη ένας 39χρονος να κατέχει 13 ναρκωτικά δισκία. Στη Θουρία μια 35χρονη κατείχε ένα ναρκωτικό δισκίο. Στον Άγιο Φλώρο συνελήφθη ένας 48χρονος, διότι βρέθηκε να έχει 0,9 γραμμάρια ηρωίνης, καθώς και ένας 40χρονος Ρομα, ο οποίος επίσης κατείχε 0,9 γραμμάρια ηρωίνης.

-Δύο ανήλικοι Ρομά, 16 και 14 ετών για απόπειρα κλοπής, καθώς και ο 34χρονος πατέρας του δεύτερου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Ειδικότερα, οι δύο νεαροί στην περιοχή της Θουρίας, προσπάθησαν να ανοίξουν την πόρτα συνοδηγού σε εν κινήσει, με μικρή ταχύτητα, αυτοκίνητο, με σκοπό να αφαιρέσουν χρήματα και αντικείμενα που βρίσκονταν στο κάθισμα. Οι ανήλικοι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη τους και τράπηκαν σε φυγή. Οι ανήλικοι μαζί με τον πατέρα του ενός εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν την επόμενη ημέρα.

-Τρία άτομα στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

-Ένας 30χρονος Ρομά στη Θουρία, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Τρικάλων με ποινή 4,5 ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

-Οκτώ άτομα στη Μεσσηνία για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Ένας 42χρονος Πακιστανός για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών. Ειδικότερα, αστυνομικοί συνέλαβαν τον 42χρονο να μεταφέρει με αυτοκίνητο από την Καλαμάτα στη Μεσσήνη τρία άτομα από το Μπαγκλαντές, 33, 32 και 34 ετών, τα οποία στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν και το αυτοκίνητο ως μέσο παράνομης μεταφοράς.

-Επτά αλλοδαποί σε διάφορα σημεία της Μεσσηνίας, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους, κατά τόπο, εισαγγελείς.

Β.Β.