Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των ηλικιωμένων από 80 – 84 ετών

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των ηλικιωμένων από 80 – 84 ετών

Συνεχίζονται με μεγάλη συμμετοχή οι εμβολιασμοί των άνω των 85

Με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζεται ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων άνω των 85 ετών τόσο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όσο και στο Κέντρο Υγείας της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή είναι μεγάλη και ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν προσέρχονται στα προγραμματισμένα ραντεβού. Όπως και να έχει, καμία δόση εμβολίου δε χάνεται, καθώς στη θέση τους εμβολιάζονται, όπως είχαμε επισημάνει και κατόπιν οδηγίας της κυβέρνησης, ένστολοι, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων δυνάμεων.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε χθες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σήμερα το απόγευμα στις 6.00 ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τις ηλικίες από 80 έως 84 ετών.

Υπενθύμισε, δε, ότι οι πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώσουν το ραντεβού:

•Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα https://emvolio.gov.gr.

•Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.

Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, το κλείσιμο του ραντεβού θα μπορεί να γίνει με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή τα φαρμακεία. 

Ο πολίτης θα λαμβάνει το μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Κ. Γαζ.