Χαμηλή η προσέλευση των δασκάλων για “rapid test”

Χαμηλή η προσέλευση των δασκάλων για “rapid test”

Ο αριθμός των 310 δασκάλων που πήγαν να εξεταστούν με “rapid test” στα προκαθορισμένα σημεία σ’ όλη τη Μεσσηνία δεν είναι σε καμία περίπτωση ικανοποιητικός, αν αναλογιστούμε ότι o νομός μας έχει περισσότερους από χίλιους εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Κάποιοι θεωρούν ότι δε χρειάζεται να εξεταστούν έστω και προληπτικά, άλλοι καθησυχάζονται από το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες είναι χαμηλά τα κρούσματα στην περιοχή, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που ίσως «φοβούνται» το τεστ… 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κάποιοι πήγαν να εξεταστούν και βρήκαν πόρτες κλειστές, καθότι- όπως μας έδειξαν και σε χαρτί που μας έστειλαν- η ενημέρωση που είχαν ήταν ότι μπορούσαν να εξεταστούν μέχρι τις 4.00 μ.μ. και όχι μέχρι τις 3.00 μ.μ. που ήταν τελικά η διενέργεια των “rapid test”. 

Υπάρχει η σκέψη, πάντως, να καθιερωθεί μέρα και ώρα κάθε μία ή δυο εβδομάδας που οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε “rapid test”. Το ενθαρρυντικό από τα «μαζικά» γρήγορα τεστ του Σαββάτου ήταν πως όλα ήταν αρνητικά.

Κ. Γαζ.