Χειροπέδες σε 29 άτομα για διάφορα αδικήματα – Συλλήψεις σε επιχείρηση στη Μεσσηνία

Χειροπέδες σε 29 άτομα για διάφορα αδικήματα – Συλλήψεις  σε επιχείρηση στη Μεσσηνία

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και στη Μεσσηνία έγιναν συνολικά 29 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα.

Ταυτόχρονα, ίδια επιχείρηση πραγματοποιήθηκε και στους άλλους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συνολικά έγιναν έλεγχοι σε 873 άτομα, εκ των οποίων τα 583 ήταν Έλληνες και τα 290 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 590 οχήματα. 

Προσήχθησαν συνολικά 84 άτομα, από τα οποία 43 ήταν Έλληνες και 41 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 62 άτομα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν σε όλη την Περιφέρεια 134 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού και 39 παραβάσεις για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Μεσσηνία

Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:

Τέσσερα άτομα για ναρκωτικά και συγκεκριμένα: Ένας 56χρονος στη Λάμπαινα, καθώς σε έλεγχο που του έκαναν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ βρήκαν να έχει στην κατοχή του 10,7 γραμμ. χασίς. Ένας 45χρονος στη Μεσσήνη, διότι σε έλεγχο βρέθηκε να κατέχει 6,8 γραμμ. χασίς.  Τέλος, στην Αιθαία οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ συνέλαβαν έναν 31χρονο και έναν 38χρονο, διότι βρήκαν στην  κατοχή τους 3,1 γραμμ. ηρωίνης. 

Τρία άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ένας 31χρονος στους Γαργαλιάνους, για καταδικαστικό έγγραφο, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Εύβοιας, από πέρυσι τον Ιανουάριο, για διακεκριμένες κλοπές.

Τέσσερις Έλληνες και ένας αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δεκαέξι αλλοδαποί σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Της Βίκυς Βετουλάκη