Δέκα εμβολιαστικά κέντρα στη Μεσσηνία στις 20 Ιανουαρίου

Δέκα εμβολιαστικά κέντρα στη Μεσσηνία στις 20 Ιανουαρίου

Λειτουργία των πρώτων 144 εμβολιαστικών κέντρων των Κέντρων Υγείας

Από τις 20 Ιανουαρίου προστίθενται και τίθενται σε λειτουργία τα πρώτα 144 εμβολιαστικά κέντρα των Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά, σύμφωνα με το σχεδιασμό, με βάση το διαθέσιμο αριθμό εμβολίων. Στην Καλαμάτα σε «πρώτη φάση» θα λειτουργήσουν δυο εμβολιαστικά κέντρα στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας. Σ’ αυτά προστίθενται ένα στο Κ.Υ. Μεσσήνης, ένα στο Κ.Υ. Πύλου και ένα στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων. Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας που διεξήγαγε και τους εμβολιασμούς των υγειονομικών της περιοχής, καθώς και τα τέσσερα πλέον εμβολιαστικά κέντρα του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Εκτός των δύο που έκαναν τους πρώτους εμβολιασμούς θα λειτουργήσουν επιπλέον δύο σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης. Συνολικά, δηλαδή, μιλάμε για 10 εμβολιαστικά κέντρα σ’ όλη τη Μεσσηνία σε «πρώτη φάση».

Εμβολιάστηκε το 75% του ιατρικού και το 50% του νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Με ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου Καλαμάτας έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των εμβολιασμών, όπως προβλεπόταν από το σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, την περασμένη Δευτέρα.

Στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας λειτούργησαν δύο (2) εμβολιαστικά κέντρα, στα οποία πραγματοποιήθηκαν 460 εμβολιασμοί, τόσο στο προσωπικό του νοσοκομείου όσο και στο προσωπικό των λοιπών υγειονομικών δομών του Νομού Μεσσηνίας.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, η συμμετοχή των υγειονομικών κρίθηκε ικανοποιητική, σε ποσοστά που κυμαίνονται στο 75% για το ιατρικό προσωπικό και 50% για το νοσηλευτικό προσωπικό.

Μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο για το γενικό πληθυσμό της περιοχής μαζί με τις δομές ΠΦΥ του Νομού Μεσσηνίας. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Διοίκησης, θα λειτουργήσουν τέσσερα (4) εμβολιαστικά κέντρα σε δύο βάρδιες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, συμπληρώνει η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας.