Διαδικτυακές εκδηλώσεις από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας για τον εορτασμό 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

Διαδικτυακές εκδηλώσεις από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας για τον εορτασμό 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων, με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης διακοσίων ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας διοργανώνει το προσεχές Σάββατο 30 Ιανουαρίου επιστημονική ημερίδα, με θέμα «Η προκήρυξη της Μεσσηνιακής Γερουσίας προς τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς: Αποτιμώντας την σημασία της σήμερα».

Κατά τη διάρκειά της δύο πανεπιστημιακοί καθηγητές θα δώσουν την ερμηνεία τους:

-«Το ανολοκλήρωτο 1821. Σκέψεις για τα 200 έτη μετά την προκήρυξη της Μεσσηνιακής Γερουσίας», ομιλητής ο αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, Γεώργιος Στείρης.

-«Η προκήρυξη της Μεσσηνιακής Γερουσίας και ο κόσμος των πολιτικών ιδεών», ομιλητής ο καθηγητής Ιστορίας του ΕΚΠΑ, Ευάνθης Χατζηβασιλείου.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων η ημερίδα θα μεταδοθεί διαδικτυακά, από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο YouTube, με τίτλο: Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας – Εορτασμός 200 Ετών και στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/channel/UC1EBZ9K3rzuOnfrC_ysg0WA (θα είναι μαγνητοσκοπημένη και όχι σε live αναμετάδοση. Ως ώρα προβολής της ορίζεται η 5η απογευματινή).

Στο μεταξύ, το πρωί του Σαββάτου, όσοι επιθυμούν, θα μπορούν να παρακολουθήσουν σε live αναμετάδοση, από τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας, στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση, την πανηγυρική Θεία Λειτουργία της εορτής των Τριών Ιεραρχών (7.00 π.μ.), το μνημόσυνο των Μεσσηνίων Διδάχων του Γένους και την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Ιωάννα Σοφιανοπούλου, θεολόγο – φιλόλογο (Msc Θεολογίας) και υποψήφια Δρ. Βυζαντινής Ιστορίας, με θέμα: «Η συμβολή της Εκκλησίας στην παιδεία του υπόδουλου Ελληνισμού κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας (Κρυφό Σχολειό -διδάχοι του Γένους)».