«Γνωρίζουμε από πού ερχόμαστε, τιμάμε το παρελθόν μας για να βαδίσουμε με επιτυχία στο μέλλον. Αυτό δηλώθηκε με την πλήρη επιτυχία και την καθολική συμμετοχή επισήμων, φορέων, αθλητικής κοινότητας και φιλάθλων στο “1ο τουρνουά Γιάννης Κουτραφούρης”. Με το 2ημερο τουρνουά μπάσκετ που διοργανώθηκε από την ομάδα μας στην Τέντα 19-20 Σεπτεμβρίου, τιμήσαμε τον μεγάλο παράγοντα της Καλαμάτας και του Ελληνικού μπάσκετ γενικότερα Γιάννη Κουτραφούρη. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι να καθιερωθεί και κάθε χρόνο να γίνεται καλύτερο» με αυτόν τον τρόπο οι υπεύθυνοι της Kalamata Basket «αποτιμούν» την πρόσφατη σημαντική συνάντηση μπάσκετ και τις στοχεύσεις μέσα από αυτή, ενώ συμπληρώνουν τα παρακάτω:

«Στη διαδικασία των τιμητικών απονομών τιμήθηκε η οικογένεια του Γιάννη Κουτραφούρη, για την προσφορά του στο Ελληνικό μπάσκετ, με τον  αντιπεριφερειάρχη Τάσος Αδαμόπουλος να απονέμει την πλακέτα στην γυναίκα του αείμνηστου παράγοντα, Φώτω.

Παράλληλα τιμήθηκαν, η ομάδα του ΕΦΑΟ Ζωγράφου/NL 1 που αποτέλεσε την πρώτη ομάδα του Κουτραφούρη και οι ομάδες της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, ΑΠΟΕΛ Μολάων, ΓΣ Μεσσήνης, Πολύβιος Μεγαλόπολης και Αστέρας Καλαμάτας για την αγωνιστική παρουσία και συμμετοχή τους στο διήμερο. Για τον άνθρωπο και παράγοντα Γιάννη Κουτραφούρη μίλησε ο για πολλά χρόνια στενός συνεργάτης  και φίλος του Βασίλης Κοσμόπουλος. Στην πρώτη ημέρα του τουρνουά παρόντες ήταν οι Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και Σπάρτης Μιχάλης Βακαλόπουλος, που μίλησαν για την αξία και για τον άνθρωπο με την πολύπλευρη προσφορά στο άθλημα του μπάσκετ.

Χαιρετισμούς στους πολλούς φίλους του αθλήματος αλλά και του «τιμώμενου» που ήταν στις κερκίδες της Τέντας είπαν εκ μέρους της οικογένειας Κουτραφούρη ο γιος του Σπύρος,  ο  Αντιδημάρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Καλαμάτας, Γιώργος Λαζαρίδης, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Ανδρέας Ζαγάκος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, εκ μέρους του Γ.Σ. Μεσσήνης ο Ανδρέας Γιαχαλής, εκ μέρους του Α.Σ.Κ. Αστέρας ο Ηλίας Στακιάς, ο Γιάννης Κατσούλης εκ μέρους του ΑΠΟΕΛ Μολάων και ο Team Manager του ΕΦΑΟ Ζωγράφου κ. Θοδωρής Ραχιώτης.

Στην τελευταία ημέρα του τουρνουά το παρών έδωσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος με τον άμεσο συνεργάτη του Γενικό Διευθυντή της ΕΟΚ και παλιό παίκτη του Ποσειδώνα Καλαμάτας Ντίνο Σβερκούνο και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Γιώργος Γριβοκωστόπουλος. Ακόμη ανάμεσα στους θεατές ήταν και παλιός αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, πρόεδρος του Σπαρτιατικού για αρκετά χρόνια καθώς και πολύ καλός φίλος του Κουτραφούρη, Σπύρος Παυλάκος».

Τα πλήρη αποτελέσματα του τουρνουά ήταν:

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου

KALAMATA BASKET – ΕΦΑΟ Ζωγράφου 56-80

ΑΠΟΕΛ- Πολύβιος 82-62

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου

KALAMATA BASKET – ΕΦΑΟ Ζωγράφου 69-81

Αστέρας Καλαμάτας- ΓΣ Μεσσήνης 74-66

Απόλαυση
Απόλαυση

Τα πιο σχετικά.