Δήμος Καλαμάτας: Αύξηση στήριξης των πολιτών από δημοτικό παντοπωλείο και συσσίτιο

Δήμος Καλαμάτας: Αύξηση στήριξης των πολιτών  από δημοτικό παντοπωλείο και συσσίτιο

Τα κοινωνικά θέματα και τα ζητήματα Πρόνοιας αποτελούν από τους βασικούς άξονες προτεραιότητας του Δήμου Καλαμάτας. Στο πλαίσιο αυτό διαρκής είναι η προσπάθεια ενίσχυσης και στήριξης των δημοτικών δομών, προκειμένου να καλύπτονται στο μέτρο του δυνατού οι αυξημένες ανάγκες ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Κατά τη διάρκεια τακτικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες, υπό το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, εξετάστηκαν θέματα, δράσεις και έργα που την περίοδο αυτή είναι σε εξέλιξη (Δημοτικά Υπνωτήρια κ.ά.), ενώ υπήρξε ενημέρωση για την πορεία των υπό ίδρυση δομών που διεκδικούν χρηματοδότηση, όπως το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.  

Επίσης συζήτηση υπήρξε για τη βοήθεια που ο Δήμος προτίθεται να προσφέρει προς τις τοπικές δομές Υγείας, στο πλαίσιο των εμβολιασμών κατά του Covid-19, με την πρόσληψη δύο νοσηλευτών/τριών ορισμένου χρόνου.

Κατεύθυνση, όπως αυτή δόθηκε για ακόμα μία φορά από το δήμαρχο, η ενίσχυση της προσπάθειας που καταβάλλεται προκειμένου ο Δήμος και οι δομές του να βρίσκονται δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Επιπλέον, ο δήμαρχος έδωσε οδηγία όπως η Υπηρεσία να εξετάσει την αύξηση (με κριτήρια) οικογενειών και ατόμων που στηρίζονται από το δημοτικό παντοπωλείο και το δημοτικό συσσίτιο. 

Επίσης να αναζητηθεί χώρος για τη δημιουργία νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Καλαμάτα, ενώ συζήτηση υπήρξε για τους Παιδικούς Σταθμούς Βέργας και Αρφαρών, καθώς και τη δημιουργία Παιδικού Σταθμού που να εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή του νοσοκομείου.