Δήμος Μεσσήνης: Διενέργεια rapid tests για το προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων

Δήμος Μεσσήνης: Διενέργεια rapid tests για το  προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων

Εν όψει της απόφασης για επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και με γνώμονα την ομαλή και ασφαλή επάνοδο στα σχολεία, ο Δήμος Μεσσήνης σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προγραμματίζει τη διενέργεια rapid tests ανίχνευσης του κορωνοϊού COVID-19 για το εκπαιδευτικό-διδακτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων του το προσεχές Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, από τις 9.00 π.μ. μέχρι τις 3.00 μ.μ., στο Δημαρχείο.

Ομοίως, στην υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος υγειονομικού ελέγχου θα συμμετέχει το αντίστοιχο προσωπικό των Παιδικών Σταθμών Μεσσήνης και ΚΔΑΠ Μεσσήνης. 

Την ευθύνη εκτέλεσης των τεστ, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει ο Δήμος Μεσσήνης και ο ΕΟΔΥ, θα αναλάβει υγειονομικό προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Μεσσήνης με τη συμπαράσταση και καθοδήγηση προσωπικού του ΕΟΔΥ. 

«Με συναίσθηση ευθύνης ετοιμαζόμαστε για ομαλή επανέναρξη και ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και παιδαγωγικών δομών του Δήμου μας» τόνισε σχετικά ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι «ακριβώς με σκοπό την επιτυχή και υγειονομικά ασφαλή επαναλειτουργία των παιδαγωγικών δομών, ήδη οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι συνεργάζονται για να είναι οι σχολικές μονάδες καθαρές, υγειονομικά ασφαλείς και το εκπαιδευτικό-διδακτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, υγειονομικά άρτιο να υποδεχθεί τους μαθητές μας».