Ελεύθεροι αλλά με ρητή δικάσιμο για το τζόγο, οι 6 που συνελήφθησαν σε καφενείο της Μεσσήνης

Ελεύθεροι αλλά με ρητή δικάσιμο για το τζόγο, οι 6 που συνελήφθησαν σε καφενείο της Μεσσήνης

Ποινικές διώξεις και στους έξι συλληφθέντες για -τα κατά περίπτωση- αδικήματα της παραβίασης των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και τα τυχερά παιχνίδια ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Καλαμάτας, όσον αφορά στις συλλήψεις που έγιναν σε καφενείο στη Μεσσήνη το απόγευμα της Παρασκευής. Ορίσθηκε δε ρητή δικάσιμος για τον Ιούνιο.

Οι συλλήψεις έγιναν στην πόλη της Μεσσήνης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε βάρος έξι ατόμων, ηλικίας από 54 έως 79 ετών, για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Συλλήψεις
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί σε έλεγχο που έκαναν διαπίστωσαν ότι ο 78χρονος λειτουργούσε το καφενείο του, παρά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας συναφών επιχειρήσεων, και είχε επιτρέψει την είσοδο και εξυπηρετούσε πέντε άτομα.

Επίσης, διαπίστωσαν ότι μέσα στο κατάστημα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ο 78χρονος ιδιοκτήτης είχε επιτρέψει σε δύο από τους πέντε συλληφθέντες, ηλικίας 58 ετών, τη διεξαγωγή με χρήματα του τυχερού παιχνιδιού «πινάκλ». Μάλιστα, στο χώρο αυτό υπήρχαν δύο τραπέζια για τη διενέργεια τυχερών παιχνιδιών.

Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τράπουλες και το χρηματικό ποσό των 1.015 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διενέργεια παράνομων παιχνιδιών.

Στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, σε βάρος του 78χρονου ιδιοκτήτη επεβλήθη διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και 15νθημερη αναστολή λειτουργίας του καταστήματος, ενώ στους θαμώνες διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.
Β.Β.