Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δυο ανήλικοι για την επίθεση στο μετρό

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δυο ανήλικοι για την επίθεση στο μετρό

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δυο ανήλικοι που ξυλοφόρτωσαν τον 53χρονο σταθμάρχη στο σταθμό της Ομόνοιας με απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή μετά το πέρας της ανάκρισης. Ελεύθερος αφέθηκε και ο ειδικός φρουρός, χωρίς περιοριστικούς όρους. 

Πρέπει να παρουσιάζονται τρεις φόρες το μήνα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, να καταβάλουν 2.000 ευρώ έκαστος, και να βλέπει την οικογένειά τους ειδικός κοινωνικής αγωγής. Σύμφωνα με τους δικηγόρους, οι έφηβοι εμφανίστηκαν μετανιωμένα για τις πράξεις τους. Σκοπεύουν δε, να ζητήσουν συγγνώμη από τον σταθμάρχη. 

Την ίδια ώρα, ένα νέο βίντεο έρχεται στη δημοσιότητα από κάμερες του Μετρό, που δείχνει καλύτερα την εξέλιξη των γεγονότων 

Είναι λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, πολίτες περιμένουν στην αποβάθρα του σταθμού της Ομόνοιας όταν έρχεται ο συρμός. Από το ίδιο βαγόνι, αλλά από διπλανές πόρτες βγαίνει ταυτόχρονα ο 53χρονος σταθμάρχης και οι δύο ανήλικοι. 

Ο σταθμάρχης συνομιλεί με τους εφήβους, και σύντομα ο ένας πετάει με ορμή ένα κουτάκι αναψυκτικού στον σταθμάρχη, εκείνος τον πλησιάζει και όπως φαίνεται από την κάμερα του σταθμού μιλούν σε έντονο ύφος. Ο ανήλικος χτυπά μια φορά στο πρόσωπο τον 53χρονο, ενώ πλησιάζει και ο αδερφός του, που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε προχωρήσει σε κανενός είδους φυσική επίθεση στον σταθμάρχη. 

Τα αδέρφια στρέφονται προς την έξοδο της πλατφόρμας για να απομακρυνθούν. Ο σταθμάρχης αρχίζει να τους ακολουθεί και τότε οι ανήλικοι στρέφονται προς το μέρος τους και αρχίζουν την άγρια επίθεση με αλλεπάλληλος μπουνιές και κλωτσιές. Όταν ο σταθμάρχης βρίσκεται ακίνητος στα δάπεδο, οι ανήλικοι φεύγουν τρέχοντας προς την άλλη έξοδα της αποβάθρας. Η περιγραφή των γεγονότων από τον σταθμάρχη δεν ταυτίζεται απολύτως με τα γεγονότα που κατέγραψε το βίντεο.

«Κρατάγανε δυο κουτάκια αναψυκτικά. Πρώτα μου πέταξε ο ένας το ένα και ο άλλος το δεύτερο και την ώρα που πήγα να αποφύγω το δεύτερο νομίζω ότι ήρθε ο ένας από τους δύο από πίσω μου, μου τράβηξε μία μπουνιά στο κεφάλι και στο σαγόνι, με ρίξανε κάτω και στη συνέχεια με βαράγανε και με κλωτσάγανε» ανέφερε. 

Όλο το βιντεοληπτικό υλικό που έχει συλλεχθεί για την υπόθεση είναι στη διάθεση του ανακριτή. Θα αξιολογηθεί ποινικά καθώς αποτυπώνει τις κινήσεις και τις πράξεις των δραστών και του θύματος.

Στην υπόθεση είναι κατηγορούμενος και ειδικός φρουρός που φέρεται βρισκόταν σε συνεννοήσεις με την μητέρα των δύο αγοριών το κρίσιμο διάστημα μετά το περιστατικό παρέχοντας συμβουλές, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία με την υπεράσπισή του να υποστηρίζει ότι δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να προσπαθεί μεθοδικά να πείσει τη μητέρα να παραδώσει τα παιδιά της στις αρχές.  Σύμφωνα με τον νόμο, για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης δεν προβλέπεται προσωρινή κράτηση, εφόσον ο δράστης έχει “καθαρό μητρώο” και δεν έχει καταδίκες για ανάλογα αδικήματα.

Και ενώ στο φώς έρχονται νέα βίντεο από τους κατηγορούμενους του άγριου ξυλοδαρμού εις βάρος του 53χρονου σταθμάρχη, τη δική της εκδοχή των γεγονότων δίνει η μητέρα τους, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Η μητέρα μάλιστα ισχυρίζεται ότι το θύμα ήταν αυτό που επιτέθηκε στα παιδιά της.

«Ο κύριος ήταν πολύ προκλητικός, είχε βάλει το χέρι μέσα στην τσέπη απειλώντας τα, ότι κάτι έχει και θα σας φτιάξω εγώ όταν βγείτε έξω. Ορμώμενος στο μικρό, ο μεγάλος φοβήθηκε για την ασφάλεια του αδερφού του και του έχωσε ένα ‘’μπουκέτο’’, τέλος πάντων τι ήταν αυτό και έπεσε κάτω και άρχισε το σκηνικό» ανέφερε η μητέρα των εφήβων. 

Πηγή: skai.gr