Ερωτήσεις του Π. Χειλά στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Ερωτήσεις του Π. Χειλά στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Κύριε πρόεδρε, πέρασαν 20 περίπου μήνες μετά τις υποσχέσεις τις οποίες έλαβαν οι κάτοικοι της Βέργας προεκλογικά, το 2019, για μια σειρά θεμάτων από το νυν δήμαρχο Καλαμάτας.

Στο link: https://bit.ly/2LKoLC2 μπορείτε να δείτε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του νυν δημάρχου Καλαμάτας, κ. Θανάση Βασιλόπουλου.

Οι δεσμεύσεις αυτές δόθηκαν μέσω 5+1 αξόνων προεκλογικά, καθώς μέσω της ανακοίνωσης 112 πρωτοβουλιών από την παράταξη «Δημιουργική Πρωτοβουλία» στην οποία ανήκετε.

(2019) Θ. Βασιλόπουλος: 1ος άξονας – Καθημερινότητα Καθαριότητα

«Η υλοποίηση του έργου της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου, που προβλέπει την κατασκευή και λειτουργία μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων και ΧΥΤΥ, επιβάλλει ο Δήμος να βελτιώσει τις υποδομές αποκομιδής και να ενισχύσει τα προγράμματα ανακύκλωσης», έλεγε ο κ. Βασιλόπουλος προεκλογικά και επί σειρά ετών αντιδήμαρχος του κ. Νίκα στη διαχείριση απορριμμάτων.

1η ερώτηση: Ερωτάται η Δημοτική Αρχή του κ. Βασιλόπουλου εάν βελτίωσε τις υποδομές αποκομιδής και εάν ενίσχυσε τα προγράμματα ανακύκλωσης και με ποιον τρόπο.

Οδοποιία – Πεζοδρόμια
Η ποιότητα των δρόμων στην περιοχή της Βέργας είναι επί σειρά ετών σε άσχημη κατάσταση. Το οδόστρωμα έχει φθορές σε όλο το μήκος και πλάτος του, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, τόσο στην οδό Μάνης, την κεντρική οδική αρτηρία, οδό και στις επιμέρους οδούς.

Η αναβάθμιση του οδικού δικτύου της πλέον τουριστικής περιοχής της Καλαμάτας είναι σημαντική, εάν θέλουμε να βελτιώσουμε το τουριστικό προϊόν της πόλης μας.

«Η οδική ασφάλεια επιδρά καθοριστικά στην οδική και γενικότερη ασφάλεια των κατοίκων του Δήμου μας, ενώ η αγροτική οδοποιία είναι καθοριστική για την άσκηση της αγροτικής δραστηριότητας», έλεγε ο κύριος δήμαρχος.

Αυτές οι φωτογραφίες είναι 20 μήνες μετά.

Τραβήχτηκαν Τετάρτη, 20/01/2021. Link: https://we.tl/t-FgB9NFNO2q.

2η ερώτηση: Ερωτάται η Δημοτική Αρχή του κ. Βασιλόπουλου εάν θα τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του 2019 για τη βελτίωση της οδοποιίας στην περιοχή της Βέργας.

(2019) Βασιλόπουλος: 2ος άξονας – Περιβάλλον Αστικό περιβάλλον

«Εφαρμόζουμε και διορθώνουμε το Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, όπου κρίνεται αναγκαίο και φροντίζουμε για τη διασφάλιση συμβατών χρήσεων γης για ήπια αστική, περιαστική και τουριστική ανάπτυξη», έλεγε ο κ. δήμαρχος προεκλογικά το 2019.

Στις σημειακές διορθώσεις οι οποίες είχαν σταλεί στην Περιφέρεια για το ΓΠΣ της Καλαμάτας, 6 μήνες μετά τις εκλογές του 2019, δεν είχε ληφθεί καμία διόρθωση για τη Βέργα. Σήμερα είμαστε στο 2021 και περίπου 20 μήνες μετά τις εκλογές του 2019.

3η ερώτηση: Ερωτάται η Δημοτική Αρχή του κ. Βασιλόπουλου, γιατί δεσμεύονται οι περιουσίες των κατοίκων της Βέργας σε ένα πλαίσιο το οποίο δεν μπορεί να εφαρμόσει και να υλοποιήσει.

Του Παναγιώτη Θ. Χειλά
Δημοτικού συμβούλου Καλαμάτας