Ερώτηση στη Βουλή για την κατάσταση στο Πάρκο του ΟΣΕ

Ερώτηση στη Βουλή για την κατάσταση στο Πάρκο του ΟΣΕ

Στη Βουλή έφθασε η κατάσταση που επικρατεί στο Πάρκο του ΟΣΕ στην Καλαμάτα κατόπιν ερώτησης που κατατέθηκε από την «Ελληνική Λύση» στην υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, με αφορμή το ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο «Θάρρος».

Στην ερώτηση σημειώνεται: «Το Πάρκο του ΟΣΕ στην Καλαμάτα είναι το μοναδικό στο είδος του υπαίθριο μουσείο στην Ελλάδα και είναι γνωστό σε όλους τους φίλους των σιδηροδρόμων ανά τον κόσμο. Παρ’ όλα αυτά, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται είναι “τραγική”, με τα βαγόνια – εκθέματα να έχουν παραδοθεί στο χρόνο και τις φθορές. Τα εκθέματα παρουσιάζουν μία εικόνα που δεν τιμά την πόλη. Τα περισσότερα βαγόνια είναι λεηλατημένα, σαπισμένα, γεμάτα σκουπίδια, έχοντας γίνει καταφύγιο για αστέγους.

Συγκεκριμένα, τα ξύλινα βαγόνια που συναντά κάποιος πρώτα διασχίζοντας το Πάρκο από τη βόρεια πλευρά, είναι σπασμένα και γεμάτα σκουπίδια. Στο ένα από τα δύο ξύλινα βαγόνια  κάποιοι έχουν βρει στέγη. Οι περισσότεροι συρμοί, πριν από τη λίμνη, είναι διαλυμένοι, με τις πόρτες να έχουν ξηλωθεί. Οι μηχανές έχουν υποστεί πολλές ζημιές, ενώ διάφορα σημεία έχουν σαπίσει. Σε καμία περίπτωση δε θυμίζουν μουσειακά εκθέματα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτάται η υπουργός:

-Προτίθεσθε άμεσα να δρομολογήσετε τις απαραίτητες διαδικασίες συντήρησης και αποκατάστασης στα βαγόνια και στις μηχανές του Πάρκου του ΟΣΕ στην Καλαμάτα, καθώς είναι το μοναδικό στο είδος του υπαίθριο μουσείο στην Ελλάδα με φυσικά πραγματικά εκθέματα, που αξίζει να διασωθούν και να παραδοθούν στις επόμενες γενιές

-Προτίθεσθε να αναζητήσετε και να αποδώσετε άμεσα τις όποιες ποινικές ευθύνες, σε όσους συνέβαλαν δια της αμέλειάς τους στη διαμόρφωση της ανωτέρω τραγικής κατάστασης εντός του ως αν υπαίθριου μουσείου;».