Γιάννης Αδαμόπουλος: Έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. Οιχαλίας για ανεμογεννήτριες στην περιοχή του Επικούρειου Απόλλωνα

Γιάννης Αδαμόπουλος: Έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. Οιχαλίας για ανεμογεννήτριες στην περιοχή του Επικούρειου Απόλλωνα

Άμεση είναι η αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Οιχαλίας, Γιάννη Αδαμόπουλου, μετά την πληροφόρησή του ότι Ανώνυμη Εταιρεία κατέθεσε αίτημα στη Ρ.Α.Ε. για τοποθέτηση 72 ανεμογεννητριών στην ευρύτερη περιοχή του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα.

Ήδη, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Οιχαλίας για έκτακτη σύγκληση του Σώματος για το θέμα αυτό και αύριο κιόλας θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τον Dr. David Romano, Επικεφαλής ανασκαφών του Λυκαίου Όρους καθώς και με την Δρ. Ξένη Αραπογιάννη (Εφορία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας).

Σε σχετική δημοσίευσή του στο facebook, ο κ. Αδαμόπουλος αναφέρει: «Πληροφορήθηκα ότι μια εταιρεία Α.Ε. κατέθεσε στη ΡΑΕ αίτημα για την τοποθέτηση 72 ανεμογεννητριών στην ευρύτερη περιοχή του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα.
Όπως και το 2006 που είχα την τιμή να εκπροσωπώ τον τόπο αυτό από τη θέση του Δημάρχου της Είρας έτσι και τώρα από τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Οιχαλίας θα προσπαθήσω να αποτρέψω τη δράση αυτή, η οποία αντίκειται βάναυσα στην πολιτισμική, ιστορική και περιβαλλοντική ταυτότητα της περιοχής.
Προς τούτο, επικοινώνησα με τον Πρόεδρο του ΔΣ του Δήμου μας ώστε να συνέλθει εκτάκτως το ΔΣ για να τοποθετηθεί επί του θέματος.
Παράλληλα, επικοινώνησα με τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους της περιοχής και αύριο έχει δρομολογηθεί ηλεκτρονική συνάντηση με τον Dr. David Romano, Επικεφαλής ανασκαφών του Λυκαίου Όρους καθώς και με την Δρ. Ξένη Αραπογιάννη (Εφορία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας)».