Η Ιταλία έχει υψηλά αποθέματα ελαιολάδου

Η Ιταλία έχει υψηλά αποθέματα ελαιολάδου

Στους 336.404 τόνους έφτασαν τα αποθέματα ελαιολάδου στην Ιταλία στα τέλη του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Γεωργίας και του Olimerca, κάτι που υποδεικνύει μία αύξηση κατά 25,3% συγκριτικά με τους 268.366 τόνους του Σεπτεμβρίου.

Αυτή η αύξηση οφείλεται προφανώς στη νέα παραγωγή ελαιολάδου, σύμφωνα με ρεπορτάζ στην ενημερωτική ιστοσελίδα olivenews.gr.

Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αύξηση κατά 12,4% παρατηρείται και σε σύγκριση με τα αποθέματα που είχαν καταγραφεί για το ίδιο διάστημα (Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος) της προηγούμενης σεζόν 2019/20.

Με τόσο υψηλά αποθέματα εξηγείται γιατί οι Ιταλοί ακολουθούν μέχρι τώρα τακτική περιορισμένων επιλεκτικών αγορών (εισαγωγών) από άλλες χώρες.

Με ποσοστό 71,7%, το εξαιρετικό παρθένο αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της συνολικής ποσότητας των αποθεμάτων, φτάνοντας τους 241.241 τόνους, το 62,4% των οποίων είναι ιταλικής προέλευσης (150.558 τόνοι).

Με δεδομένο ότι η μεγαλύτερη παραγωγή του ελληνικού ελαιόλαδου “ταξιδεύει” στη γειτονική χώρα χύμα, καταλαβαίνει κάποιος τι μπορεί να σημαίνει η παραπάνω είδηση.

Α.Π.