Κατάθεση μελέτης για «Αντικατάσταση Δικτύου Υδραγωγείου» στο Δήμο Τριφυλίας

Κατάθεση μελέτης για «Αντικατάσταση Δικτύου Υδραγωγείου» στο Δήμο Τριφυλίας

Την «πολυπόθητη» μελέτη, προϋπολογισμού ύψους 8.715.028 ευρώ, για το έργο «Αντικατάσταση Δικτύου Υδραγωγείου του Συνδέσμου Ύδρευσης “Καπετάν Τ. Άγρας», με αντικείμενο την αντικατάσταση των αγωγών του δικτύου μεταφοράς πόσιμου νερού από το Παλαιό Λουτρό (Αλικοντούζι) μέχρι και την πόλη των Γαργαλιάνων, κατέθεσε στο υπουργείο Εσωτερικών ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γεώργιος Λεβεντάκης, από κοινού, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης, Χαράλαμπο Αυρηλιώνη, με σκοπό την ένταξή της στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και τη χρηματοδότησή της.

«Πρόκειται για μία μελέτη, με την οποία κανείς δεν είχε ασχοληθεί ουσιαστικά, μέχρι σήμερα, να φέρει εις πέρας και η οποία ειδικότερα προβλέπει την αντικατάσταση του συνόλου των μεταφορικών αγωγών του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Συνδέσμου, καθώς και την προσθήκη φρεατίων ελέγχου του δικτύου (φρεάτια πιεζόθραυσης, φρεάτια ελέγχου παροχής, εξαερισμού, εκκένωσης κ.λπ.)» όπως σημειώνεται σχετικά σε δελτίο Τύπου του Δήμου Τριφυλίας.

Το έργο που αφορά η παρούσα μελέτη, πρόκειται να επιλύσει το σοβαρό πρόβλημα ως προς την επάρκεια ύδατος που αντιμετωπίζει η Δ.Ε. Γαργαλιάνων, ιδιαίτερα δε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.