«Καθαρή» από κρούσματα χθες η Μεσσηνία, αλλά και τα χωριά της Πυλίας σε 90 “rapid test”

«Καθαρή» από κρούσματα χθες η Μεσσηνία, αλλά και τα χωριά της Πυλίας σε 90 “rapid test”

“Rapid Test” σε δασκάλους και εργαζομένους στην Α/Βαθμια Εκπαίδευση σήμερα σε Νομαρχία και Δημαρχείο Μεσσήνης

Χωρίς νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα για τη Μεσσηνία ήταν η χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Συνολικά στη χώρα διαπιστώθηκαν 721 νέα κρούσματα, ενώ 49 συμπολίτες μας κατέληξαν από τις επιπλοκές του νέου ιού. Επίσης, στις ΜΕΘ παραμένουν διασωληνωμένοι 386 ασθενείς σ’ όλη τη χώρα.

Εκτός από τη γενική εικόνα του νομού, «ευχάριστα» ήταν τα νέα και από τη διεξαγωγή «rapid test» στα χωριά του Χανδρινού και Κρεμμυδίων στη Πυλία. Συνολικά διεξήχθησαν 90 γρήγορα τεστ και όλα ήταν αρνητικά. Τα εκτεταμένα τεστ θα συνεχιστούν στην περιοχή και την επόμενη εβδομάδα.

Σήμερα, πάντως, δάσκαλοι και εργαζόμενοι σε Δημοτικά Σχολεία και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν με “rapid test” από τις 9.00 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ. στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» στη Νομαρχία. Τις ίδιες ώρες μπορούν να εξεταστούν επίσης εργαζόμενοι στην Α/βαθμια Εκπαίδευση στο Δημαρχείο Μεσσήνης.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι αμετάβλητη παραμένει η κατάσταση στην κλινική “covid 19” του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπου δυο ασθενείς εξακολουθούν να δίνουν τη δική τους «μάχη» για να κρατηθούν στη ζωή διασωληνωμένοι στη «ΜΕΘ», ενώ ακόμα 9 νοσηλεύονται στην κλινική «Covid 19» του νοσηλευτικού ιδρύματος.