Καθησυχαστικά τα αποτελέσματα των «rapid test» στα χωριά της Πυλίας- 3 ακόμα κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες στη Μεσσηνία

Καθησυχαστικά τα αποτελέσματα των  «rapid test» στα χωριά της Πυλίας- 3 ακόμα κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες στη Μεσσηνία

Στην περιοχή της Πυλίας έχει πέσει το «βάρος» του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία, ύστερα από την «έκρηξη» κρουσμάτων σε Τοπικές Κοινότητες της περιοχής στην αρχή της εβδομάδος. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η αντίδραση του δημάρχου Παναγιώτη Καρβέλα ήταν άμεση. Αφού απηύθυνε έκκληση στους δημότες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας, ήρθε σε συνεννόηση με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια εκτεταμένων «rapid test», προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της διασποράς του ιού. Χθες πραγματοποιήθηκαν 72 «rapid test» στην Κουκουνάρα, όπου βρέθηκε ένα θετικό, και άλλα 82 στο Σουληνάρι, τα οποία ήταν όλα αρνητικά. 

Το γεγονός ότι σε σύνολο 154 γρήγορων τεστ μόνο ένα βρέθηκε θετικό είναι καθησυχαστικό και φαίνεται ότι δεν έχει υπάρξει μεγάλη διασπορά. 

Ωστόσο, οι κάτοικοι των περιοχών γύρω από τα χωριά στα οποία εμφανίστηκε το πρόβλημα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και τις επόμενες ημέρες. Τα «rapid test» συνεχίζονται και σήμερα στις Κοινότητες Χανδρινού, Κρεμμυδίων και Μεσοποτάμου. Την προσεχή Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, θα διεξαχθούν εκτεταμένα μαζικά τεστ και μέσα στην Πύλο. 

Χθες στη Μεσσηνία ανακοινώθηκαν 3 ακόμα θετικά επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον ΕΟΔΥ, ενώ ακόμα ένα είχε ανακοινωθεί ανήμερα των «Φώτων». Την ίδια στιγμή αμετάβλητη παραμένει και η εικόνα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου δύο ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ για «covid», ενώ ακόμα 10 ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική «covid19».