Κορωνοϊός: Ξεκινά αύριο ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού άνω τον 85 ετών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Κορωνοϊός: Ξεκινά αύριο ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού άνω τον 85 ετών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Σημαντική μέρα για τους ηλικιωμένους της Μεσσηνίας είναι η αυριανή, καθώς ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ τις επόμενες μέρες θα αρχίσουν και στα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα.

Στο συγκεκριμένο χώρο αύριο και τη Δευτέρα θα λειτουργεί ένα κέντρο εμβολιασμού, ενώ όταν αυξηθεί η προσέλευση, μπορεί να φτάσουν μέχρι και τέσσερα.

Σε δηλώσεις της χθες η διοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη έδωσε οδηγίες για το πώς θα γίνεται η προσέλευση του κόσμου, προκειμένου να μην υπάρχουν φαινόμενα συνωστισμού, αλλά και για ζητήματα ασφάλειας των προσερχόμενων.

Η κα Αλειφέρη, λοιπόν, δήλωσε ότι αύριο Σάββατο ξεκινούν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας οι εμβολιασμοί για τους ανθρώπους άνω των 85 ετών και όσοι προσέλθουν, έχουν κλείσει ραντεβού μέσω της άυλης συνταγογράφησης.

Για να γίνει ομαλά η διαδικασία, η διοικήτρια του νοσοκομείου τόνισε ότι η είσοδος των ατόμων που θα προσέρχονται για εμβολιασμό, καθώς και των συνοδών τους, θα γίνεται από την κεντρική πύλη του Ιδρύματος, η οποία και θα ανοίξει μόνο για αυτούς.

Επίσης, έχει προβλεφθεί να υπάρχει χώρος για τη στάθμευση των οχημάτων που θα φέρουν άτομα για να εμβολιαστούν, ενώ η κα Αλειφέρη τόνισε ότι θα πρέπει όλοι να τηρήσουν αυστηρά το χρόνο του ραντεβού τους, τόσο για τη δική τους εξυπηρέτηση όσο και για να μην υπάρξει συνωστισμός στο νοσοκομείο.

Τα εμβολιαστικά κέντρα, πρόσθεσε, θα λειτουργούν στο χώρο των Τακτικών Ιατρείων. Το Σάββατο και τη Δευτέρα θα λειτουργήσει ένα εμβολιαστικό κέντρο, αφού βάσει των ραντεβού που έχουν κλειστεί, αρκεί. Στο σύνολό του, πάντως, το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα αναπτύξει τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα, κάτι που θα γίνει όταν θα υπάρξουν πολλά ραντεβού.

Κλείνοντας η κα Αλειφέρη κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να καλούν στους εξής τηλεφωνικούς αριθμούς: 272136300 και 2721046000, από τις 9.00 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα, προκειμένου να πάρουν όποια πληροφορία θέλουν σχετικά με τον εμβολιασμό στο νοσοκομείο. Ζήτησε, δε, τη συνεργασία όλων και ιδιαίτερα των συνοδών, προκειμένου να πάνε όλα καλά, ενώ από την άποψη του Ιδρύματος δήλωσε ότι έχει στελεχωθεί πλήρως το προσωπικό στα εμβολιαστικά κέντρα. Κι αυτό, γιατί θεωρούν ότι ο εμβολιασμός αυτή τη στιγμή είναι προτεραιότητα για την ελληνική κοινωνία, προκειμένου να υπάρξει έλεγχος της πανδημίας.

Τα ραντεβού μέχρι στιγμής
Σε ερώτηση που έγινε για τον αριθμό των ραντεβού που είχαν κλειστεί μέχρι χθες, η κα Αλειφέρη απάντησε ότι, επειδή η εφαρμογή είναι ακόμα ανοιχτή, δεν υπάρχει ακριβές νούμερο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, πάντως, είχαν κλειστεί 37 ραντεβού για το Σάββατο, αριθμός που δεν είναι όμως ο τελικός.

Πρόσθεσε, δε, ότι τα πρώτα ραντεβού έχουν να κάνουν με αυτά που κλείστηκαν μέσω της άυλης συνταγογράφησης, ενώ όσα έχουν κλειστεί μέσω της ειδικής ιστοσελίδας emvolio.gov.gr είναι περισσότερα. Από τις επόμενες ημέρες, μάλιστα, αναμένεται αυξημένη προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα του νοσοκομείου.

Το προσωπικό για τη μάχη κατά του covid 19 και η γενικότερη εικόνα
Σχετικά με το προσωπικό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, τόσο γενικότερα όσο και αυτή την περίοδο, η κα Αλειφέρη σχολίασε ότι υπάρχουν δυσκολίες στο ιατρικό, ενώ στο νοσηλευτικό τα πράγματα είναι καλύτερα. Η απόφαση που έχει ληφθεί είναι ότι οι υπάρχουσες δυνάμεις θα διατεθούν για τον έλεγχο της πανδημίας, είτε αφορά στους εμβολιασμούς, είτε αφορά στην κλινική covid 19, είτε αφορά ύποπτα κρούσματα κ.λπ.

Το νοσοκομείο, εξήγησε, χωρίς να αναστείλει τη λειτουργία κανενός άλλου τμήματος ή χωρίς να αφήσει έξω κάποιον ασθενή, ανταποκρίνεται στην προσπάθεια ελέγχου της πανδημίας, αλλά και της φροντίδας των ασθενών.

Γενικότερα για τις κενές θέσεις, η διοικήτρια δήλωσε ότι γίνονται συνεχώς προσπάθειες να ενισχυθούν οι δυνάμεις του Ιδρύματος, ενώ σχετικά με τις προσλήψεις, ανέφερε ότι δεν έγιναν παθολόγων, αφού οι προκηρύξεις απέβησαν άγονες. Όμως, υπάρχει σε εξέλιξη η διαδικασία πρόσληψης ακτινοδιαγνώστη, καρδιολόγου και ορθοπαιδικού.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση