Με ενισχυμένο προϋπολογισμό το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Με ενισχυμένο προϋπολογισμό  το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Η προετοιμασία εν όψει του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αποτέλεσε το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες υπό το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και με τη συμμετοχή του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης “Φάρις” Παντελή Δρούγα, της καλλιτεχνικής διευθύντριας Λίντας Καπετανέα και υπηρεσιακών στελεχών της επιχείρησης.

Κατά την ενημέρωση εξετάστηκαν θέματα που σχετίζονται με τον υπό διαμόρφωση προϋπολογισμό που από φέτος αναμένεται να αγγίξει τα 650.000 ευρώ, την υπό κατάρτιση προγραμματική σύμβαση μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Καλαμάτας, αλλά και λειτουργικά. Υπενθυμίζεται ότι μέσω της προγραμματικής σύμβασης θα διασφαλιστεί σταθερή χρηματοδότηση προς το Φεστιβάλ για την επόμενη 3ετία.

Άλλωστε, ήδη για το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει πιστωθεί σε λογαριασμό της Κοινωφελούς Επιχείρησης “Φάρις” ποσό 200.000 ευρώ ως προκαταβολή της χρηματοδότησης του υπουργείου Πολιτισμού.

Επίσης, όπως έκανε γνωστό η καλλιτεχνική διευθύντρια, απομένουν λεπτομέρειες προκειμένου να ολοκληρωθεί το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, με τη συμμετοχή σπουδαίων χορευτικών ομάδων και καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα για πρώτη φορά περιλαμβάνεται παράσταση από χορευτές ΑμεΑ.