Μεσσηνία: Χωρίς προβλήματα άνοιξαν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Μεσσηνία: Χωρίς προβλήματα άνοιξαν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Έπειτα από δύο μήνες επέστρεψαν στις τάξεις τους οι μαθητές των Παιδικών Σταθμών, των Νηπιαγωγείων, καθώς και των Δημοτικών Σχολείων όλης της χώρας, κάτι που συνέβη και στη Μεσσηνία, χωρίς να σημειωθούν προβλήματα, όπως μας ενημέρωσαν από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού.

Τις προηγούμενες μέρες, μάλιστα, έγιναν απολυμάνσεις και καθαρισμοί των σχολικών κτηρίων, ενώ οδηγίες έχουν αποσταλεί από το υπουργείο για το πώς πρέπει μαθητές και εκπαιδευτικοί να λειτουργούν τόσο στις τάξεις όσο και στο προαύλιο, όπως και τι προβλέπεται αν εντοπιστεί κρούσμα.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι το Σάββατο στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» πραγματοποιήθηκαν rapid test για τους εκπαιδευτικούς, με την προσέλευση βέβαια να μη χαρακτηρίζεται ικανοποιητική, αφού προσήλθαν μόλις 310 άτομα από τα 1.150 που θα μπορούσαν να πάνε.

Από την άλλη, βέβαια, από τη Διεύθυνση εκφράζεται αισιοδοξία ότι ο αριθμός όσων υποβάλλονται ή υποβλήθηκαν σε τεστ είναι μεγαλύτερος, καθώς από την Παρασκευή λειτουργεί η πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας που έχει να κάνει με τα rapid test για τους εκπαιδευτικούς.
Π.Μπ.


Δήμος Καλαμάτας
Επιστροφή μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία, τα Νηπιαγωγεία και τους Παιδικούς Σταθμούς από χθες, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021. Η επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία πραγματοποιήθηκε με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων που η Πολιτεία έχει αποφασίσει. Στο Δήμο Καλαμάτας δεν αναφέρθηκαν προβλήματα.

Το πρωί, επισκέψεις σε Παιδικούς Σταθμούς και Δημοτικά Σχολεία έκανε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, προκειμένου να ενημερωθεί για την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών και για τις παρεμβάσεις που έχουν υπάρξει ή προγραμματίζονται σε διάφορα σχολεία. Τα σχολεία υποδέχθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικούς, έχουν διανεμηθεί μάσκες, υλικά και είδη ατομικής υγιεινής και οι καθαρίστριες είναι στη θέση τους και με επιπλέον ώρες όπου χρειαστεί για να διατηρούν τους χώρους καθαρούς.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, τις επόμενες ημέρες θα διενεργηθούν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid-19 στο προσωπικό καθαριότητας των σχολείων και των κυλικείων, ενώ θα υπάρξουν εκ νέου έλεγχοι και για τους εκπαιδευτικούς.

Τέλος, ο κ. Βασιλόπουλος ευχήθηκε στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς καλή χρονιά, τονίζοντας ότι η επαναλειτουργία των σχολείων αποτελούσε όχι μόνο εκπαιδευτική αλλά και κοινωνική ανάγκη.


Δήμος Πύλου-Νέστορος
Σε ετοιμότητα για την επαναλειτουργία των σχολείων
Καθ’ όλα έτοιμος ήταν ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από χθες, καθώς προέβη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Με συντονισμένες ενέργειες του προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Κωνσταντίνου Ρομπάκη και του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημητρίου Γαϊτάνη, και υπό την καθοδήγηση του δημάρχου Παναγιώτη Καρβέλα πραγματοποιήθηκαν τα παρακάτω:

-τοποθέτηση  υπαλλήλων καθαριότητας στις σχολικές μονάδες και καθαρισμός αυτών

-έναρξη διαδικασίας προμήθειας και παράδοσης του απαραίτητου υγειονομικού υλικού στους διευθυντές των εκπαιδευτηρίων (μάσκες, αντισηπτικά κ.λπ.)

-προγραμματισμός διενέργειας τεστ ταχείας διάγνωσης κορωνοϊού στο εκπαιδευτικό-διδακτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων Α’ βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ. και τη Διεύθυνση Α’ βάθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Σχετικά ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας δήλωσε:
«Ο Δήμος κινητοποιήθηκε άμεσα, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων, για την ομαλή και ασφαλή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία έχουμε ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες που προκύπτουν από τη δοκιμασία της πανδημίας. Είμαστε δίπλα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, προκειμένου να συνδράμουμε σε όποια ανάγκη τους παρουσιαστεί. Εύχομαι δύναμη σε όλους και καλή συνέχεια στη σχολική χρονιά».