Μέτρα «ακορντεόν»… και «αντάρτικο» της Εκκλησίας

Μέτρα «ακορντεόν»… και  «αντάρτικο» της Εκκλησίας

Ότι το ζήτημα της πανδημίας δεν έχει τελειώσει, αλλά πιθανότατα εισερχόμαστε και στην πιο «δύσκολη» περίοδο καθώς ο χειμώνας μόλις ξεκίνησε, είναι δεδομένο. Δεδομένο είναι, επίσης, ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από το δεύτερο lockdown, που ήδη ξεπέρασε τους 2 μήνες. 

Η κυβέρνηση, αντί για περαιτέρω χαλάρωση μέτρων, ανακοίνωσε πιο αυστηρή «καραντίνα» για αυτή την εβδομάδα, με σκοπό να ανοίξουν όλα τα σχολεία στις 11 του μήνα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, το περασμένο Σάββατο. 

Αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία του όλου εγχειρήματος, αλλά φοβάμαι ότι πλέον η «λογική» έχει πάει περίπατο… Έλεγχος των μέτρων δεν υφίσταται, όπως είδαμε, παρά τις «φανφάρες» υπουργών. 

Η κυβέρνηση προσπαθεί να «παλαντζάρει» την υγεία με το πολιτικό κόστος και έχουμε ως συνέπεια να φτάνουμε σε μέτρα «ακορντεόν», με αποτέλεσμα ακόμα και οι ευνοημένοι να εκφράζουν δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση. 

Μέσα σε όλα χθες είχαμε και ένα ηχηρό «αντάρτικο» από την Ιερά Σύνοδο, που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί αύριο των «Φώτων». 

Η κυβέρνηση, όπως είχαμε ξαναγράψει την περασμένη άνοιξη, πήρε «άριστα» στη διαχείριση της πανδημίας. Τονίζαμε, όμως, ότι δε χρειαζόταν η «θριαμβολογία» που επέδειξε εκείνο το χρονικό διάστημα, γιατί τα δύσκολα ήταν μπροστά… Όπως διεκδίκησε μεγαλύτερο μερίδιο επιτυχίας απ’ αυτό που της άνηκε τότε, έτσι και τώρα λαμβάνει δυσαρέσκεια μεγαλύτερη απ’ αυτή που της αναλογεί. Δεν είναι μόνο τα μέτρα «ακορντεόν», αλλά και οι ψηφοφόροι…

Κ.