Νέα «έκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊού με 14 επιβεβαιωμένα στη Μεσσηνία – Σε αυξημένη επιτήρηση ο Νομός

Νέα «έκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊού  με 14 επιβεβαιωμένα στη Μεσσηνία – Σε αυξημένη επιτήρηση ο Νομός

Ανησυχία για μεγαλύτερη αύξηση τις επόμενες ημέρες 

Ανησυχία προκαλούν στην τοπική κοινωνία τα 14 νέα κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν κατά τη χθεσινή επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Εκτός αυτών, που πιθανότατα έχουν επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες ημέρες και ανακοινώθηκαν χθες, προβληματισμός επικρατεί και για τη διασπορά του ιού στο Δήμο Καλαμάτας, καθώς καθημερινά βρίσκονται, έστω και λίγα, θετικά κρούσματα στα “rapid test” που διενεργούνται στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Χθες, δε, έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν 9 ακόμα θετικά σε «μοριακούς» αλλά και “rapid” ελέγχους που είχαν γίνει τις προηγούμενες μέρες στην ευρύτερη περιοχή της Θουρίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει φόβος και για διασπορά του ιού σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, που είναι δύσκολο να ελεγχθούν… Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πρόκειται σύντομα να μεταβούν ξανά στην περιοχή καλώντας τους κατοίκους να μη φοβούνται τον έλεγχο, έστω και προληπτικά, καθώς μόνο έτσι μπορεί να αποκλειστεί η διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Παράλληλα, στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας η κατάσταση είναι οριακή με 22 ασθενείς με κορωνοϊό να νοσηλεύονται. 20 βρίσκονται στην κλινική «covid19», ενώ δύο παραμένουν διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ. Οι επιστήμονες επισημαίνουν την κρισιμότητα της κατάστασης, λέγοντας ότι ένα πιθανό 3ο κύμα μπορεί να είναι το «φονικότερο» όλων.

Ανησυχητική ήταν και η νέα αύξηση των κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα, που έφτασαν τους 941. Έπειτα από εισήγηση των επιστημόνων η κυβέρνηση επανέφερε τους χάρτες επικινδυνότητας χωρίζοντας τη χώρα στα δύο. Η Μεσσηνία βρίσκεται στο «πορτοκαλί» χωρίς να αλλάζει τίποτα ουσιαστικό στα όσα ισχύουν μέχρι και σήμερα, ενώ κανονικά τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και Λύκεια. Στις κόκκινες περιοχές επανέρχεται το “click away”, ενώ θα παραμείνουν κλειστά τα Λύκεια. 

Φτάνουν τους 3.000 οι εμβολιασμοί στη Μεσσηνία

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα, την ίδια ώρα, συνεχίζεται χωρίς προβλήματα για… όσο υπάρχουν ακόμα εμβόλια. Στη Μεσσηνία έφτασαν ήδη σχεδόν τους 3.000 οι εμβολιασμοί και για την ακρίβεια τους 2.956. Χθες μόνο εμβολιάστηκαν 276 πολίτες, κυρίως ηλικιωμένοι άνω των 85, αλλά και ένστολοι. 

Του Κώστα Γαζούλη