Πέντε συλλήψεις για τρεις κλοπές σε Ζευγολατιό, Ασπρόχωμα και Καλαμάτα

Πέντε συλλήψεις για τρεις κλοπές  σε Ζευγολατιό, Ασπρόχωμα και Καλαμάτα

Πέντε άτομα συνελήφθησαν από την Παρασκευή έως και την Κυριακή σε τρεις περιπτώσεις κλοπών που σημειώθηκαν στη Μεσσηνία.

Η πρώτη σημειώθηκε την Παρασκευή στο Ζευγολατιό του Δήμου Οιχαλίας. Δύο Ρομά, 29 και 19 ετών, διέρρηξαν υπόγειο επιχείρησης (καφέ – εστιατόριο) και αφαίρεσαν μια μονάδα κλιματιστικού μηχανήματος, ένα δορυφορικό πιάτο, διάφορα παλιά σίδερα, ένα πτυσσόμενο ρολό αλουμινίου και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 1.000 ευρώ. Οι δράστες φόρτωσαν τα κλοπιμαία σε καρότσα αυτοκινήτου, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία.

Αστυνομικοί του Τμήματος Οιχαλίας έφτασαν στο σημείο και συνέλαβαν τους δύο Ρομά, ενώ τα κλοπιμαία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη.

Ασπρόχωμα – Καλαμάτα

Το Σάββατο το πρωί δύο άτομα, ένας 24χρονος κι ένας 28χρονος, μπήκαν στον αύλειο χώρο επιχείρησης οικοδομικών υλικών στο Ασπρόχωμα και από αυτοκίνητο της επιχείρησης που βρισκόταν σταθμευμένο εκεί, αφαίρεσαν δύο μπαταρίες και μία εργαλειοθήκη.

Ωστόσο, οι κάμερες κατέγραφαν τις κινήσεις τους και έτσι λίγες ώρες αργότερα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας και της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας εντόπισαν τον 24χρονο στον Άγιο Κωνσταντίνο και τον 28χρονο στο Ασπρόχωμα και τους συνέλαβαν. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Επιπλέον, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Προανάκριση για αυτή την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Τέλος, το πρωί της Κυριακής ένας 24χρονος από το Σουδάν, σε καφετέρια στο κέντρο της Καλαμάτας, εκμεταλλευόμενος την ενασχόληση του υπαλλήλου άρπαξε ένα σακίδιο πλάτης και τράπηκε σε φυγή.

Μέσα στο σακίδιο υπήρχε πορτοφόλι με 400 ευρώ, προσωπικά έγγραφα και κάρτες τραπεζών. Η κλοπή έγινε αντιληπτή και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Λίγες ώρες αργότερα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας εντόπισαν και συνέλαβαν τον 24χρονο στην Καλαμάτα. Πάνω του βρέθηκαν 265 ευρώ και οι τραπεζικές κάρτες και επιστράφηκαν στον υπάλληλο του καταστήματος.

Της Βίκυς Βετουλάκη