Σε ΚΕΠ, Φαρμακεία και ηλεκτρονικά στο emvolio.gov.gr τα ραντεβού για τον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 85

Σε ΚΕΠ, Φαρμακεία και ηλεκτρονικά στο emvolio.gov.gr τα ραντεβού για τον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 85

Πέντε κρούσματα στη Μεσσηνία το τελευταίο τριήμερο 

Λιγότεροι οι ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ένα μόλις κρούσμα χθες και τέσσερα ακόμα το περασμένο Σάββατο ήταν η επιδημιολογική εικόνα της Μεσσηνίας το τελευταίο τριήμερο. Σε καλύτερη κατάσταση δείχνει και η συνολική εικόνα της χώρας καθώς χθες ανακοινώθηκαν 444 νέα κρούσματα, ενώ 39 ακόμα συμπολίτες μας κατέληξαν. 

Στις δε ΜΕΘ παρατηρείται μια σταθερή αλλά «αργή» μείωση των διασωληνωμένων, με 350 ασθενείς να νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων της χώρας.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας η εικόνα χθες παρουσίαζε μικρή βελτίωση αναφορικά με τον αριθμό των ασθενών, καθώς 7 παραμένουν στην κλινική “covid 19”. Επίσης, δύο ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη ΜΕΘ διασωληνωμένοι εδώ και αρκετές μέρες.

Αιμοδοσία διοργανώνει το Κ.Υ. Καλαμάτας σε συνεργασία με το νοσοκομείο

Η ανάγκη για αίμα λόγω και των συνθηκών που έχει επιβάλει η πανδημία είναι μεγάλη. Στο πλαίσιο αυτό το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, διοργανώνουν αιμοδοσία την επόμενη Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, από τις 9.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ. στο κτήριο του Κ. Υ. Καλαμάτας (πρώην ΙΚΑ) Πλάτωνος & Κανάρη.

Άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού εμβολιασμού των πολιτών άνω των 85

Σε ΚΕΠ, φαρμακεία, μέσω άυλης συνταγογράφησης και μέσω του emvolio.gov.gr θα μπορούμε να κλείσουμε ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη. Η δε παρουσίαση της πλατφόρμας emvolio.gov.gr έγινε χθες το απόγευμα από τον ίδιο τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Παράλληλα, άρχισε και η αποστολή των SMS με τον 5ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης από το 13034, με τους αιτούντες να λαμβάνουν τα πρώτα μηνύματα.

Υπολογίζεται ότι στην ομάδα των πολιτών άνω των 85 θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα.

Ο πολίτης θα μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας με τους εξής τρόπους: 

Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr και τη web/mobile εφαρμογή. 

Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιοκωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).  

Προγραμματισμός ραντεβού 

Εάν είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση, θα του έρχεται αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να επιβεβαιώσει το ραντεβού:

Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr. 

Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.  

Για τους πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία. 

Ο πολίτης θα λαμβάνει το μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός. 

Τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κλπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.   

Υπογραμμίζεται ότι η αλλαγή στο ραντεβού του εμβολιασμού μπορεί να γίνει έως και τρεις ημέρες πριν την αρχικώς προγραμματισμένη ημερομηνία.

Εφόσον ο πολίτης επιλέξει «Αλλαγή», μπορεί να αλλάξει Κέντρο Εμβολιασμού, ημερομηνία ή ζώνη ώρας, από τα διαθέσιμα ραντεβού που εμφανίζονται στο σύστημα. Ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το ραντεβού του μία φορά μόνο. Σε περίπτωση μη προσέλευσης κατά το προγραμματισμένο ραντεβού, δε θα έχει τη δυνατότητα για επαναπρογραμματισμό του ραντεβού του για τις επόμενες τριάντα ημέρες

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ).