Στη «μάχη» των εμβολιασμών από σήμερα και το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας

Στη «μάχη» των εμβολιασμών από σήμερα και το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας

Στο σχέδιο «Ελευθερία» με τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού μπαίνει από σήμερα νωρίς το πρωί και το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας. Ήδη από χθες έφτασαν 36 φιαλίδια, τα οποία αντιστοιχούν σε 216 δόσεις εμβολίων (σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες από το υπουργείο Υγείας) και τα οποία θα πρέπει να έχουν γίνει μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ.

Μιλώντας στο «Θάρρος» ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας, Παναγιώτης Κατσαφάδος, σημείωσε ότι η πρωτοβάθμια δομή υγείας είναι πανέτοιμη να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς, προσθέτοντας ότι τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και η 6η ΥΠΕ τους έχουν εφοδιάσει με ό,τι είναι απαραίτητο για να διεξαχθεί η όλη διαδικασία χωρίς κανένα πρόβλημα. Συμπλήρωσε ακόμη ότι το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας θα κάνει εμβολιασμούς καθημερινά πρωί-απόγευμα και Σάββατα, έχοντας τη δυνατότητα για πάνω από 100 την ημέρα, ενώ πρόκειται να λειτουργήσει και ανήμερα της Υπαπαντής, πολιούχου της Καλαμάτας, με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό το οποίο θα εφημερεύει.

Παράλληλα με το Κ.Υ. της Καλαμάτας, οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά και στο νοσοκομείο της πόλης, όπου χθες έγιναν 56. Επίσης, από την κυβέρνηση δόθηκε οδηγία για τις «δόσεις» που ίσως περισσέψουν, αυτές να γίνουν κατά προτεραιότητα σε «ενστόλους» (Σώματα Ασφαλείας και Ένοπλες Δυνάμεις), οι οποίοι θα είναι εγγεγραμμένοι σε λίστα και θα ειδοποιούνται από την Αστυνομία για το πότε και πού θα μπορούν να εμβολιαστούν.

27 «φιάλες» συγκέντρωσε η εθελοντική αιμοδοσία του Κέντρου Υγείας
Με κεντρικό σύνθημα «μη σταματάς ποτέ, μπορείς να γίνεις η ελπίδα και ο ήρωας κάποιου ανθρώπου», πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες η 5η εθελοντική αιμοδοσία στο κτήριο του Κ.Υ. Καλαμάτας, σε συνεργασία με το νοσοκομείο της πόλης. Ο κ. Κατσαφάδος τόνισε ότι αυτές τις μέρες υπάρχει μεγάλη ανάγκη από αίμα, υπογραμμίζοντας ότι δέκα λεπτά από το χρόνο μας αρκούν για να σώσουμε μια ζωή.

Με τη σειρά του ο Κώστας Βλαχοδημητρόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του κόσμου, ενώ εξέφρασε και τις ευχαριστίες του στο Στρατό που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση, στους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού που συνέβαλαν στην όλη προσπάθεια και, κυρίως, στους εθελοντές αιμοδότες.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι συνολικά αναμενόταν να συγκεντρωθούν 27 φιάλες αίματος, ξεπερνώντας τις προσδοκίες τους.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας, Δήμητρα Ψαρούλη – Τσουμελέα, τόνισε το πόσο σημαντικό είναι να δίνουμε αίμα αυτές τις μέρες, προσθέτοντας ότι σκοπός τους είναι να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο να είναι πάντα κοντά στις αιμοδοσίες, συμπληρώνοντας ότι το αίμα ούτε αγοράζεται, ούτε συσκευάζεται, ούτε τυποποιείται… μόνο δωρίζεται. Έκλεισε, δε, εκφράζοντας την ανάγκη για μόνιμους εθελοντές αιμοδότες και όχι για περιστασιακούς.

Του Κώστα Γαζούλη