Συγκίνηση για την πρώτη επιτυχημένη αποσωλήνωση 63χρονου ασθενούς από την ΜΕΘ “Covid” του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Συγκίνηση για την πρώτη επιτυχημένη αποσωλήνωση 63χρονου ασθενούς από την ΜΕΘ “Covid” του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Δύο νέα κρούσματα χθες στη Μεσσηνία

Ιδιαίτερα σημαντική μέρα ήταν η χθεσινή στο Γενικό Νοsοκομείο Καλαμάτας, καθώς βγήκε από τη ΜΕΘ Covid ένας 63χρονος ασθενής, ο οποίος παρέμενε διασωληνωμένος επί δέκα μέρες. 

Η προσπάθεια αποσωλήνωσης έγινε με επιτυχία από τους ιατρούς της ΜΕΘ Covid και ο ασθενής θα παραμείνει στην Covid Κλινική του νοσοκομείου για περαιτέρω ιατρική παρακολούθηση. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη αποσωλήνωση ασθενούς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας από την έναρξη λειτουργίας της.

Δίπλα στον ασθενή που βγήκε νικητής έπειτα από σκληρή μάχη με τον κορωνοϊό βρίσκονται οι γιατροί και οι νοσηλευτές της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, εκφράζοντας τη μεγάλη τους ικανοποίησή για την αίσια κατάληξη και εκφράζοντας την ευχή να ακολουθήσουν κι οι άλλοι δυο ασθενείς.

Την ίδια στιγμή η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας χθες ήταν ελαφρώς βελτιωμένη, καθώς στην κλινική «Covid19» νοσηλεύονται πλέον 13 ασθενείς, ενώ δύο ακόμα παραμένουν διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ «Covid».

Στη Μεσσηνία χθες, πάντως, διαπιστώθηκαν ακόμα δύο κρούσματα κορωνοϊού, ενώ ο συνολικός αριθμός στη χώρα έφτασε τους 509. Επίσης, 25 θάνατοι καταγράφηκαν από επιπλοκές της νόσου το τελευταίο 24ωρο και 293 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της χώρας.

Αξίζει να προσθέσουμε ότι κλιμάκια του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με το Κ.Υ. Καλαμάτας, προχώρησαν σε μαζικούς ελέγχους τόσο στο «παζάρι» της Αγίας Τριάδας όσο και σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων, πραγματοποιώντας συνολικά 170 «rapid test», τα οποία ήταν όλα αρνητικά.

Δεν υπάρχουν κρούσματα σε μαθητές σχολείων

Θα πρέπει, επίσης, να αναφέρουμε ότι χθες υπήρξε αναστάτωση όταν έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό γονείς που έχουν παιδιά σε Δημοτικό Σχολείο και Παιδικό Σταθμό. Από την ιχνηλάτηση δεν έχει προκύψει κανένα κρούσμα σε παιδί, οπότε δεν υπάρχει λόγος να κλείσει κανένα τμήμα ή σχολείο. Επίσης, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν προχωρήσει σε προσεκτική ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Του Κώστα Γαζούλη