Συνάντηση εργασίας για τα θέματα της πανδημίας του δημάρχου Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλου με τον Καθηγητή Παθολογίας Π. Χαλβατσιώτη

Συνάντηση εργασίας για τα θέματα της πανδημίας του δημάρχου Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλου με τον Καθηγητή Παθολογίας Π. Χαλβατσιώτη

Πρόληψη και ενημέρωση οι προτεραιότητες του Δήμου Καλαμάτας

Συνάντηση εργασίας είχε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος με τον επίκουρο καθηγητή Παθολογίας του ΕΚΠΑ και επιστημονικό σύμβουλο του Δήμου, Παναγιώτη Χαλβατσιώτη. Αντικείμενο της συνάντησης θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο, στο πεδίο της πρόληψης και της ενημέρωσης.

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν τα εφαρμοζόμενα μέτρα στο Δήμο, υπήρξε αξιολόγηση και επικαιροποίηση δράσεων, όπου κρίθηκε αναγκαίο, δόθηκε ενημέρωση για το πρόγραμμα εμβολιασμών, καθώς και στοιχεία που αφορούν την εξέλιξη της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας μέσω της ιστοσελίδας του λειτουργεί πλατφόρμα ενημέρωσης για θέματα Covid-19, παρέχοντας συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις, καθώς και τη δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων τόσο για τους εμβολιασμούς όσο και γενικότερα για θέματα που σχετίζονται με τα μέτρα πρόληψης κατά του ιού.

Επιπρόσθετα, στη δωρεά ενός φορητού αυτόματου απινιδωτή προχώρησε οικογένεια συνδημοτών μας προς το Δήμο Καλαμάτας. Συνδημότης μας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, επισκέφτηκε χθες το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, παρουσία του αντιδημάρχου Γιάννη Μπάκα, προκειμένου να ενημερώσει για την πρωτοβουλία του αυτή.

Με την κίνησή του ο συνδημότης μας θέλησε, όπως ανέφερε, να τιμήσει, έπειτα από μία περιπέτεια της υγείας του, τους νοσοκομειακούς ιατρούς Βασίλειο Καραμπέτσο, Σταυρούλα Κοσμοπούλου, Αλέξανδρο Κατράνη και Γεώργιο Κουδούνη.

Επιθυμία του, δε, είναι ο φορητός απινιδωτής να τοποθετηθεί στο χώρο της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, ένα πολυσύχναστο σημείο της πόλης, με την ευχή ποτέ να μη χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε από καρδιάς τον συνδημότη μας για τη δωρεά του, τονίζοντας ότι τέτοιους είδους πρωτοβουλίες αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση.