Βελτιώνεται η καθημερινότητα στην Καλαμάτα με 100 ράμπες

Βελτιώνεται η καθημερινότητα στην Καλαμάτα με 100 ράμπες

Περισσότερες από 100 ράμπες θα κατασκευαστούν σε πεζοδρόμια της Καλαμάτας το επόμενο διάστημα, καθώς η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου υπογράφηκε τις προηγούμενες μέρες από το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Καλαμάτας, “στην υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση του έργου «Εργασίες για τη δημιουργία ραμπών ΑμΕΑ» προχώρησε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Οι εργασίες θα εκτελεσθούν σύμφωνα με την τεχνοοικονομική μελέτη που συντάχθηκε από τη Δ.Τ.Υ. Σκοπό έχουν την κατασκευή κεκλιμένων επιπέδων (ραμπών) σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, για την καλύτερη προσβασιμότητα σε κοινόχρηστους χώρους και την ασφαλέστερη διέλευση των χρηστών αμαξιδίων κ.λπ. Για την κατασκευή των ραμπών ΑμΕΑ κ.λπ. έχουν επιλεγεί τα παρακάτω σημεία παρέμβασης:

Ενδεικτικές θέσεις επεμβάσεων και αριθμός ραμπών
Β. Γεωργίου και Κανάρη 1, Β. Γεωργίου και Ανδρέα Σκιά 2, Β. Γεωργίου από Ασκληπιού- Φαρών-Ακρίτα-Βύρωνος έως Μεγάλου Αλεξάνδρου 13,  Β. Γεωργίου και Ηρώων 3, Β. Γεωργίου και Μητροπολίτου Καραμπίνη 4, Β. Γεωργίου και Λακωνικής 4, Ναυαρίνου και Βύρωνος 1, Ακρίτα και Ναυαρίνου 1, Ναυαρίνου και Λεωνιδίου (Ταμπάκης ) 2,  Ναυαρίνου και Πέτρου Καρακούση 2, Κρήτης –  Βύρωνος 2,  Ψαρών και Σόλωνος 2, Ψαρών και Αριστείδου 2,  Χρυσάνθου Παγώνη και Μητροπέτροβα 2, Χρυσάνθου Παγώνη και Αντωνοπούλου 1, Νέδοντος και Μητρπέτροβα, 2, Νέδοντος και Γιατράκου 2, Νέδοντος και βόρεια του υπαίθριου χώρου στάθμευσης 2, Νέδοντος και 23ης Μαρτίου (άγαλμα Ελευθερίας) 2, Νέδοντος και 23ης Μαρτίου (άγαλμα  Αγωνιστή 1821) 1, Νέδοντος και Ιθώμης  1, Νέδοντος και Παλαμά 1, Νέδοντος και Φραντζή 1, Φραντζή και Σιδηροδρομικού Σταθμού 4, Γιατράκου και Χρυσάνθου Παγώνη 2, Ύδρας και Περικλέους 3, Πλατεία Ελευθερίας 2, Είρας και Αθηνών 1, Αθηνών έμπροθεν (Τσίτουρα) 2, Γεωργούλη και Αριστοδήμου 1, Γεωργούλη και Κανάρη 2, Αρτέμιδος και Αγ. Γεωργίου 1, Αρτέμιδος και Μπομπολέτη 2, Αρτέμιδος και Λεΐκων 2, Αρτέμιδος και αδιέξοδος (πρακτορείο λεωφορείων) 2, Αρτέμιδος και Μίχαλου 1, Αρτέμιδος και Είσοδος ΚΤΕΛ 1, Αρτέμιδος και Δεληγιώργη 1, Αρτέμιδος και Θουρίας 2, Αρτέμιδος και Αθηνών 2, Αρτέμιδος και Γιαννιτσών 2, Αρτέμιδος και Π. Φωτέα 1, Αρτέμιδος και Κεφάλα 1, Β. Όλγας και Ασκληπιού 3, Β. Όλγας και Φαρών 2, Β. Όλγας και Κανάρη 4, Β. Όλγας και Ανδρέα Σκιά 1, Β. Σοφίας και Αριστοδήμου 2, Β. Σοφίας και Α. Κανάρη 2, Β. Σοφίας και Ανδρέα Σκιά 2, Ύδρας και Ξενοφώντος 2, Ύδρας και Περικλέους 3, Ύδρας  και Ξενοφώντος 2, Κανάρη και Ξενοφώντος 2, Ξενοφώντος  όπισθεν Δημοτικού Θεάτρου 2.