86χρονος κατέληξε στη ΜΕΘ «Covid19» του Νοσοκομείου Καλαμάτας – Δύο νέα κρούσματα στη Μεσσηνία

86χρονος κατέληξε στη ΜΕΘ «Covid19»  του Νοσοκομείου Καλαμάτας – Δύο νέα κρούσματα στη Μεσσηνία

“Καθαρά” ξανά όλα τα “rapid test” του ΕΟΔΥ στο νομό 

Ένας ηλικιωμένος άνδρας 86ετών, που είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό, κατέληξε χθες στη ΜΕΘ “Covid” του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά νοσήματα. Αυτός είναι ο 6ος θάνατος ασθενούς με κορωνοϊό που καταγράφεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας κατά τη δεύτερη φάση της πανδημίας.  

Στη ΜΕΘ για κορωνοϊό παραμένει ακόμα ένας ασθενής που δίνει «μάχη» για ζωή. Η δε κατάσταση στην κλινική «covid19» παραμένει σταθερή σε σχέση με χθες, με 13 ασθενείς να παραμένουν για νοσηλεία.

Στη Μεσσηνία καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο δυο νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ «καθαρά» ήταν και χθες τα 350 rapid test που συνεχίζουν να διενεργούν τόσο στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας όσο και σε περιοχές ολόκληρου του νομού κλιμάκια του ΕΟΔΥ, με τη συνεργασία του  Κ.Υ. Καλαμάτας.

Στη γενική επιδημιολογική εικόνα της χώρας ανησυχία προκαλεί η αύξηση στον αριθμό (286) των διασωλημένων ασθενών. Χθες καταγράφηκαν συνολικά 1.496 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ ακόμα 17 συμπολίτες μας κατέληξαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι διενεργήθηκαν απ’ τον ΕΟΔΥ περισσότερα από 50.000 τεστ.

Υγειονομικοί του νοσοκομείου εμβολιάζονται

Ακόμα 259 εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν χθες στα εμβολιαστικά κέντρα της Μεσσηνίας. Συνολικά έχουν εμβολιαστεί 4.701 πολίτες, εκ των οποίων, 762 και με τις δυο δόσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι με δόσεις που περισσεύουν από ραντεβού που δεν προσήλθαν (είναι λίγα), τις τελευταίες μέρες έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν υγειονομικοί οι οποίοι σε πρώτη φάση δεν επιθυμούσαν να εμβολιαστούν. 

Να υπενθυμίσουμε ότι στην α’ φάση των εμβολιασμών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας είχε εμβολιαστεί το 50% του νοσηλευτικού προσωπικού και το 75% των ιατρών.