Αύξηση κρουσμάτων το τελευταίο τριήμερο, καλύτερη η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Αύξηση κρουσμάτων το τελευταίο τριήμερο, καλύτερη η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Έκλεισαν τμήματα και του 13ου Δημοτικού λόγω κρούσματος

Αυξημένα, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν τα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο τριήμερο στη Μεσσηνία, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συνολικά 12. Συγκεκριμένα, 8 το Σάββατο, 1 την Κυριακή και 3 χθες. Επίσης, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας έκανε γνωστό ότι από αύριο θα είναι κλειστά τα κάτωθι Τμήματα του 13ου Δημοτικού Σχολείου λόγω κρούσματος σε μαθητή: Β (Β Τάξη), Β ΑΓΓΛΙΚΑ (Β Τάξη), Ζ0*Β1 (Β Τάξη), Ζ1*Β1 (Β Τάξη), Ζ2*Β1 (Β Τάξη), ΖΕΠ4 (Β Τάξη), ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ 1 (Β Τάξη), από σήμερα έως και τις 21 Φεβρουαρίου.

Στο 13ο Δημοτικό την προσεχή Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προγραμματίζει να κάνει rapid test σε παιδιά, δασκάλους και γονείς που το επιθυμούν. Παράλληλα, συνεχίζονται σε όλο το νομό μαζικοί έλεγχοι γρήγορων τεστ, από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας. 

Χθες έγιναν συνολικά 450 τεστ και σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε ένα θετικό στο Μέγαρο Χορού (σε σύνολο 180). Επίσης, τεστ έγιναν σε Άρι, Βαλύρα, αλλά και δομές και φορείς της περιοχής της Καλαμάτας.

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες, το θετικό είναι ότι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας είναι ελαφρώς βελτιωμένη σε σύγκριση με μια εβδομάδα πριν. Στην κλινική «Covid 19» παραμένουν για νοσηλεία 14 ασθενείς, ενώ στη ΜΕΘ εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο ασθενείς.

Στη γενική επιδημιολογική εικόνα της χώρας ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η αύξηση στους διασωληνωμένους. Χθες οι ασθενείς που βρίσκονται στις ΜΕΘ έφτασαν τους 276. Επίσης, ανακοινώθηκαν 638 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, ενώ κατέληξαν ακόμα 25 συμπολίτες μας από τις επιπλοκές που προκαλεί ο ιός.

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα εμβολιασμού για τις ηλικίες 60-64 και την Παρασκευή για 75-79

Χωρίς προβλήματα προχωρά ο εμβολιασμός στη Μεσσηνία, καθώς μέχρι και την Κυριακή είχαν εμβολιαστεί συνολικά 4.318 πολίτες, 608 εκ των οποίων και με τις δύο δόσεις. Κατά την επίσημη χθεσινή ενημέρωση ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας κ. Θεμιστοκλέους έκανε γνωστό ότι αύριο Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμών για την ηλιακή ομάδα των 60-64, οι οποίοι θα εμβολιαστούν με το εμβόλιο της “AstraZeneca”, οι πρώτες δόσεις του οποίου έφτασαν χθες στη χώρα. Έγινε γνωστό, δε, ότι οι συγκεκριμένοι εμβολιασμοί θα γίνουν σε διαφορετικά εμβολιαστικά κέντρα από αυτά που χρησιμοποιούνται μέχρι στιγμής για τα εμβόλια της “Pfizer/Biontech” , ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα πού θα είναι αυτά. 

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους γνωστοποίησε ότι την προσεχή Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα και για την ηλικιακή ομάδα 75-79.