Αλ. Χαρίτσης: «Το νομοσχέδιο οδηγεί σε κλείσιμο τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα»

Αλ. Χαρίτσης: «Το νομοσχέδιο οδηγεί σε κλείσιμο τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα»

«Το νομοσχέδιο “αντιμεταρρύθμισης” της Παιδείας οδηγεί σε κλείσιμο τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα» σχολιάζει από την πλευρά του σε δήλωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

«H κυβέρνηση», παρατηρεί, «αψηφώντας την καθολική αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας και εν μέσω γενικευμένου lock down επιχειρεί με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα πανεπιστήμια να κάνει πράξη το “όραμά” της για περικοπές εισακτέων, κλείσιμο πανεπιστημιακών τμημάτων, προσλήψεις ειδικών φρουρών και επιβολή  λογικών αυταρχισμού στον πανεπιστημιακό χώρο.

Για τα περιφερειακά πανεπιστήμια, η αντιμεταρρύθμιση της κυβέρνησης της Ν.Δ. θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην εκπαιδευτική και ερευνητική τους προσπάθεια. Ειδικά για την περιοχή μας, οι συνέπειες αυτές θα είναι οδυνηρές και μη αναστρέψιμες. Όπως προκύπτει από μελέτη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε τουλάχιστον 10 τμήματά του θα υπάρξει σοβαρή μείωση εισακτέων, με συνέπεια τα 3 τμήματα που έχουν έδρα την Καλαμάτα να αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο κλεισίματος.

Η κυβέρνηση θα έπρεπε να μεριμνήσει για την στήριξη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την περαιτέρω σύνδεσή του με την τοπική κοινωνία, την οικονομική και υλικοτεχνική ενίσχυσή του. Αντί αυτών, με το νομοθέτημα της κ. Κεραμέως το οδηγεί ουσιαστικά σε υποβάθμιση και διάλυση. Η ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ. αλλά και όλων των βουλευτών της πλειοψηφίας που υπερψηφίζουν αυτό το νομοσχέδιο είναι τεράστια”.