Αναστόπουλος: Όχι μόνο ομάδα να νικάει, αλλά να προστατεύσουμε και από τραυματισμούς τους ποδοσφαιριστές

Αναστόπουλος: Όχι μόνο ομάδα να νικάει, αλλά να προστατεύσουμε και από τραυματισμούς τους ποδοσφαιριστές

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Φως» ο προπονητής της Καλαμάτας, Νίκος Αναστόπουλος, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο πρωτάθλημα της FootballLeague και την τοπική μας ομάδα.

«Κατ’ αρχάς, να πω ότι ήταν πολύ άδικο να παίζουν όλες οι επαγγελματικές ομάδες στην Ευρώπη, και στις τρεις κατηγορίες, αλλά εδώ να μην παίζουν οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ. Μιλάμε για πολύ κόσμο, πολλούς εργαζομένους. Από τις 15 Φλεβάρη ευτυχώς μας δόθηκε το πράσινο φως να αρχίσουμε επιτέλους προπονήσεις, ώστε στις 28/3 να αρχίσει το πρωτάθλημα. Είναι πολύ κρίσιμο αυτό το διάστημα, θέλει μεγάλη προσοχή, διότι μέσα σε σαράντα ημέρες πρέπει να κάνουμε ειδική προετοιμασία, αφού δεν έχουμε παίξει ματς έντεκα μήνες! Και μετά την πρεμιέρα στις 28/3, θα έχουμε επόμενο ματς στις 31/3! Και έτσι θα πηγαίνει το πρόγραμμα, για να μπορέσουν να χωρέσουν όλα τα ματς. Επικίνδυνο…

Εγώ ως προπονητής, με τους συνεργάτες μου, δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να φτιάξουμε την ομάδα να νικάει, αλλά να προστατεύσουμε και από τραυματισμούς τους ποδοσφαιριστές. Στόχος της Καλαμάτας δεν μπορεί να είναι άλλος από τον πρωταθλητισμό, αλλά δεν πρέπει να κοιτάμε κοντόφθαλμα μόνο τη νίκη σε κάθε ματς. Ευχής έργον είναι να παίρνουμε τη νίκη σε κάθε ματς. Όμως, πρέπει να κοιτάμε και την υγεία των παικτών, όχι μόνο ως ανθρώπων, αλλά και επειδή χρειαζόμαστε είκοσι ποδοσφαιριστές για να αντέξουμε αυτήν την κατάσταση ως το τέλος. Δεν πρέπει να έχουμε απώλειες παικτών. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας 2 και της Φούτμπολ Λιγκ για τις προσπάθειες που έκανε, καθώς και τον κ. Μαυρωτά και τον κ. Αυγενάκη» ανέφερε αρχικά ο κ. Αναστόπουλος, ενώ σε ερώτηση για το αν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα στους «μελανόλευκους», απάντησε:

«Όχι, και αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στον κ. Πρασσά, ο οποίος δεν έχει πάρει ένα ευρώ έσοδα επί έναν χρόνο! Μόνο πληρώνει ο άνθρωπος. Μας έχει δώσει τα εχέγγυα για να φτιάξουμε μια ομάδα ανταγωνιστική, παρότι υπέστη μεγάλη οικονομική ζημιά. Και να εξάρω την προσφορά του κ. Ράλλη, του παλιού προέδρου της Καλαμάτας, που βοηθάει, καθώς και του κ. Παναγιωτόπουλου, που είναι άνθρωπος του κ. Πρασσά».

Ξεκάθαρος στόχος παραμένει η άνοδος (βάση αρχικής προκήρυξης ανεβαίνουν οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο Βορρά-Νότου), απάντησε απερίφραστα ο προπονητής της Καλαμάτας: «Η άνοδος και μόνο. Όταν πιστεύεις στην ομάδα σου και έχεις ομάδα, τι φοβάσαι να το πεις; Ποιος είναι ο λόγος να φοβάσαι;», αναρωτήθηκε.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά, ο Νίκος Αναστόπουλος είπε ότι δεν έχει σταματήσει τον αθλητισμό με το τρέξιμο να είναι στο τακτικό του πρόγραμμα, ενώ τώρα τρέχει 5-7 χλμ. καθημερινά, δεδομένου κι ότι «είναι ωραία να τρέχεις εδώ στην παραλία» της Καλαμάτας…