Απεβίωσε 88χρονη στην κλινική «covid19» του Νοσοκομείου Καλαμάτας – Ελαφρώς βελτιωμένη η επιδημιολογική εικόνα στο νομό

Απεβίωσε 88χρονη στην κλινική  «covid19» του Νοσοκομείου Καλαμάτας – Ελαφρώς βελτιωμένη η επιδημιολογική εικόνα στο νομό

Μια ηλικιωμένη γυναίκα, 88 ετών, απεβίωσε την περασμένη Κυριακή στην κλινική «covid 19» του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Η ηλικιωμένη νοσηλευόταν για περισσότερο από ένα μήνα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Η συνολική επιδημιολογική εικόνα του τελευταίου τριημέρου στη Μεσσηνία είναι ελαφρώς βελτιωμένη, καθώς καταγράφηκαν 7 νέα κρούσματα από το Σάββατο μέχρι και χθες, ενώ παρουσιάζεται μια «ύφεση» σε σχέση με την εικόνα κατά το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου. Ενθαρρυντικά είναι τα νέα και από τα “rapid test” που διενεργούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του Κ.Υ. Καλαμάτας, καθώς σε σύνολο 400 χθες στο νομό όλα ήταν αρνητικά. Οι μαζικοί έλεγχοι πρόκειται να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν και νέες δράσεις από το Κ.Υ. Καλαμάτας.

Στο νοσοκομείο εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο ασθενείς διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ για κορωνοϊό, ενώ 16 ακόμα νοσηλεύονται στην κλινική “covid 19”.

Στη συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας χθες καταγράφηκαν 584 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και 33 ακόμα θάνατοι. 248 ασθενείς νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιστήμονες εκφράζουν την ανησυχία τους τόσο για τη μετάλλαξη της «Νοτίου Αφρικής», που ανιχνεύθηκε στη Θεσσαλονίκη, όσο και για την αύξηση του δείκτη μεταδοτικότητας στην Αττική.

308 εμβολισμοί χθες στη Μεσσηνία – Ξεκίνησαν και οι ηλικιωμένοι 80-85

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη Μεσσηνία, που έφτασε χθες τους 3.544 εμβολιασμούς. Μόνο χθες εμβολιάστηκαν 308 πολίτες στα εμβολιαστικά κέντρα των Νοσοκομείων Καλαμάτας & Κυπαρισσίας, καθώς και στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας. Επίσης, χθες ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στους ηλικιωμένους που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 80-85. 

Του Κώστα Γαζούλη