Χωρίς ακυρώσεις στα ραντεβού προχωρούν οι εμβολιασμοί των 60 -64 στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης

Χωρίς ακυρώσεις στα ραντεβού προχωρούν οι εμβολιασμοί των 60 -64 στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης

40 εμβολιασμοί καθημερινά από Δευτέρα έως και Σάββατο

Ομαλά εξελίσσεται ο εμβολιασμός για δεύτερη μέρα στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης, όπου εμβολιάζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca άτομα της ηλικιακής ομάδας από 60 μέχρι 64 ετών.

Σε δηλώσεις τους η προϊσταμένη του Κέντρου Υγείας, Αριστέα Σκαρέα και ο επιμελητής Νικόλαος Νικολαΐδης τόνισαν ότι το εμβολιαστικό κέντρο του Κ.Υ. πραγματοποιεί καθημερινά 40 εμβολιασμούς, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση που υπάρχει από το υπουργείο Υγείας, από το Μάρτιο ο αριθμός θα αυξηθεί σε 60…

Η κα Σκαρέα επισήμανε ότι η ροή των εμβολιαζομένων είναι πολύ καλή, χωρίς κενά και χωρίς ακυρώσεις ραντεβού. Πρόσθεσε δε, ότι ο κόσμος προσέρχεται για να εμβολιαστεί ακόμα και νωρίτερα από το ραντεβού του. Επίσης, έκανε γνωστό ότι έχουν κλειστεί όλα τα ραντεβού μέχρι και το Μάρτιο, ενώ κλείνονται πλέον ραντεβού για τον Απρίλιο.

Από την πλευρά του, ο επιμελητής του Κέντρου Υγείας, Νικόλαος Νικολαΐδης, σημείωσε ότι παράλληλα με τους εμβολιασμούς η υγειονομική μονάδα λειτουργεί κανονικά. Πραγματοποιούνται οι έλεγχοι για κορωνοϊό, λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία, ενώ παρέχονται οι απαραίτητες υπηρεσίες στα επείγοντα περιστατικά.

Το εμβολιαστικό κέντρο λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως και το Σάββατο, σε δύο βάρδιες, από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις δύο μετά το μεσημέρι και από τις δύο μετά το μεσημέρι μέχρι τις οκτώ το βράδυ.

Μέχρι και τη Δευτέρα 15/2 στη Μεσσηνία είχαν εμβολιαστεί 5.026 πολίτες, εκ των οποίων οι 1.903 και με τις δύο δόσεις.