Χωρίς εμβολιαστικό κέντρο η Καλαμάτα για τους 60-64

Χωρίς εμβολιαστικό κέντρο  η Καλαμάτα για τους 60-64

Στα Κέντρα Υγείας Μεσσήνης, Πύλου και Γαργαλιάνων θα πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί της ηλικιακής ομάδας 60-64 με το εμβόλιο της «AstraZeneca», οι οποίοι θα αρχίσουν την προσεχή Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου. Επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει και τη συγκεκριμένη εξέλιξη μας μετέφεραν όσοι ανήκουν σ’ αυτή την ηλικιακή ομάδα και επιχείρησαν να κλείσουν το ραντεβού τους.

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι αν μπορεί το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης να αντέξει, καθώς αναπόφευκτα θα δεχθεί το μεγαλύτερο βάρος. Οι κάτοικοι του Δήμου Καλαμάτας σε αυτή την ηλικιακή ομάδα είναι προφανές ότι θα επιλέξουν ένα εμβολιαστικό κέντρο που απέχει 15 λεπτά και όχι αυτά που βρίσκονται μια ώρα μακριά. Αν υπολογίσουμε και τους κατοίκους του Δήμου Μεσσήνης, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι κάτοικοι των δυο μεγαλύτερων Δήμων της Μεσσηνίας που ανήκουν στην ηλιακή ομάδα 60-64 θα ρίξουν όλο το «βάρος» στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης, ενώ προφανώς όλο αυτό θα κάνει και τη διαδικασία πιο αργή.

Προσπαθήσαμε να έχουμε μια πιο επίσημη εξήγηση γι’ αυτή την εξέλιξη, ωστόσο η 6η ΥΠΕ στην Πάτρα υπολειτουργεί λόγω κορωνοϊού και, τελικά, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Νομίζω ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι κάτι που πρέπει να δουν κεντρικά, καθώς αν δε διορθωθεί θα προκαλέσει μεγάλη καθυστέρηση στον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

Κ.