Χρυσομάλλης στον Αμυρά για τους δασωμένους αγρούς

Χρυσομάλλης στον Αμυρά  για τους δασωμένους αγρούς

Αναμένεται πολύ σύντομα η οριστική τακτοποίηση του ζητήματος

Με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, συναντήθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ., Μίλτος Χρυσομάλλης, συνεχίζοντας τον κύκλο των επαφών του για το ζήτημα των δασικών χαρτών και ειδικότερα των δασωμένων αγρών, που ταλανίζει πολλές περιοχές της χώρας, τα νησιά του Αιγαίου και, βέβαια, τη Μεσσηνία και τη Μάνη.

Ο κ. Χρυσομάλλης συζήτησε διεξοδικά με τον υφυπουργό το ζήτημα των δασωμένων αγρών και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει μέχρι τώρα η διαδικασία αναγνώρισης του καθεστώτος και του παρουσίασε τις προτάσεις του για το θέμα, κάνοντας ειδική αναφορά στην περιοχή της Μάνης.

Από την πλευρά του, ο κ. Αμυράς διαβεβαίωσε το Μεσσήνιο βουλευτή ότι αναμένεται πολύ σύντομα η οριστική τακτοποίηση του ζητήματος των δασωμένων αγρών, ενώ τον ενημέρωσε ότι αντίστοιχη τακτοποίηση θα νομοθετηθεί για τους δασωμένους αγρούς και για την περιοχή της Μάνης, στη βάση της έκτακτης χρησικτησίας, προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα της έλλειψης τίτλων ιδιοκτησίας.

«Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ήταν επιβεβλημένη η συνάντηση εργασίας και με τον υφυπουργό Γιώργο Αμυρά, ο οποίος έχει και την αρμοδιότητα στο ζήτημα των δασικών χαρτών. Συζητήσαμε αναλυτικά το θέμα και ειδικά το ζήτημα των δασωμένων αγρών και μπορώ να πω με σιγουριά, έπειτα από τις διαβεβαιώσεις που έλαβα, πως πολύ σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις και ειδικότερα για την περιοχή της Μάνης, με τα γνωστά προβλήματα έλλειψης τίτλων ιδιοκτησίας», δήλωσε σχετικά ο Μίλτος Χρυσομάλλης.